Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνέχισε ανοδικά για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνέχισε ανοδικά για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 4 ανοδικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους η άνοδος φτάνει σχεδόν το 15%. Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.484 μονάδες με άνοδο 0,46% με αρκετές μετοχές να έχουν εντυπωσιακή πορεία. Εξαιρετική και η εβδομάδα που πέρασε έστω και αν είχε λιγότερες συνεδριάσεις λόγω των αργιών. Το momentum είναι ισχυρό, οι αγοραστές δε βρίσκουν αντιστάσεις μπροστά τους και οδηγούν τις αποτιμήσεις υψηλότερα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς, εκτός από την ευρωπαϊκή κούπα από τον Θρύλο;

ΔΕΙΚΤΕΣ: Η επόμενη εβδομάδα έχει αναθεώρηση δεικτών MSCI, με την Τιτάν να έχει κάποιες πιθανότητες εισόδου. Περιμένουμε όμως και αναθεώρηση FTSE με τον FTSE 25 να συγκεντρώνει βλέμματα, καθώς δόθηκαν αρκετές μάχες και μένει να δούμε τελικά τι θα αποφασίσει ο οίκος. Θα φύγει μία εταιρεία, θα φύγουν 2 ή μπορεί και παραπάνω;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με δυνατή άνοδο 2,67% και υψηλό όγκο 685 χιλ. τεμάχια. Από τα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν σήμερα.

ΕΥΔΑΠ: Έχει ακουστεί τόσες φορές το σενάριο της επιστροφής που πλέον οι επενδυτές αν δεν το δουν δεν το πιστεύουν. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας βλέπετε. Είναι κάτι σαν την ιστορία με το λύκο και τα πρόβατα. Δεν ξέρουμε αν εδώ βέβαια θα έχει λύκο τελικά. Στο +1,56% αλλά με… κόπο.

ΤΙΤΑΝ: Πλέον, κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η είσοδος της Titan America στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανοίξει το δρόμο για τα 40 ευρώ. Η υπομονή ανταμείβεται. Μακάρι όσοι τότε είχαν χαρτιά, στις δύσκολες εποχές που έτρεχαν άλλοι κι άλλοι και αυτή δε κουνούσε, να τα έχουν ακόμα. Στα 31,55 ευρώ και στο +1,12%.

AEGEAN: Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα και πάει προς τα ιστορικά υψηλά της και αυτή. Η στήλη είχε θέσει τιμή στόχο τα 14 ευρώ παλαιότερα. Νομίζουμε πως μπορεί να δικαιολογήσει και ακόμα καλύτερες τιμές, αλλά θα μείνουμε σε αυτήν. Επομένως κίνηση προς τα εκεί θα σημάνει την αφαίρεση της μετοχής από τις επιλογές μας, αφού θα έχει δώσει τρομερή υπεραξία. Στα 13,16 ευρώ και στο +2,57%. Μεταξύ αυτών που επίσης ξεχώρισαν σήμερα.

ΟΤΕ: Δεν μπορεί να ακολουθήσει, δεν κόβει ούτε με βαλέ που λένε. Τι άλλο να σχολιάσει κανείς. Κρίμα… Στα 14,43 ευρώ και στο -0,48% με την αγορά σε νέα υψηλά 13 ετών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Πειραιώς, κίνηση και από Alpha και με μικρότερη άνοδο οι άλλες δύο συστημικές.

PROFILE: Επίδειξη δύναμης από τους αγοραστές. Σπάει το ένα επίπεδο μετά το άλλο. Είχαμε γράψει για κάποιες πληροφορίες που είχαν ακουστεί, ότι δηλαδή ήταν στόχος εξαγοράς, αλλά ρωτήσαμε και μας απάντησαν ότι θεωρούνταν χαμηλά τα επίπεδα που είχε πριν λίγο καιρό με βάση τις προοπτικές που έχει. Στα 5,10 ευρώ και στο +5,81%.

AVE: Με άνοδο 4,51% και αποτίμηση 85,6 εκατ. ευρώ. Προφανώς και ο ισολογισμός του 2023 δείχνει πως δεν αδικείται. Αντιθέτως…

ΕΥΑΘ: Ανεβαίνουν άλλες κι άλλες και αυτή πετάει χαρταετό. Στα 3,29 ευρώ και στο +2,17%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με πτώση 2,87% και στα 0,9460 ευρώ και θα λέγαμε με καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της. Πατάει σε στήριξη αλλά θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μία τεχνική εικόνα για να βελτιώσει την τιμή της.

LAVIPHARM: Συνεχίζεται η συσσώρευση.

Q&R: Στις 30 Απριλίου είχε δημοσιεύσει πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση στις 21 Μαΐου και σήμερα ανακοίνωσε πως θα γίνει στις 31 Μαΐου, γιατί περιμένει κόσμο και ίσως δε χωράνε στα γραφεία της εταιρείας και θα γίνει σε ξενοδοχείο. Μεγαλεία!! Είναι η Γ.Σ. για την αύξηση κεφαλαίου των 30 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης