Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Σταθεροποιητικό άνοιγμα μετά τα νέα πολυετή υψηλά – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

XA: Σταθεροποιητικό άνοιγμα μετά τα νέα πολυετή υψηλά – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα αποτελέσματα των Aegean και Fourlis
Σχετικά Άρθρα
Μετά τα νέα πολυετή υψηλά που έγραψε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο και το ράλι των τραπεζικών μετοχών, οι αναλυτές περιμένουν συγκρατημένο άνοιγμα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.
Σταθεροποιητικό άνοιγμα δείχνουν τα παράγωγα στην Ευρώπη.
Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, οι εταιρείες, παρέχουν στήριξη.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Aegean και Fourlis οι οποίες ανακοίνωσαν ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ μετά το σημερινό κλείσιμο δημοσιεύει η Eurobank και η Cenergy.
Σημειώνεται πως οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 216 εκατ. ευρώ για τη Eurobank.
Πολύ καλά αποτελέσματα δημοσίευσε και η Πετρόπουλος από τις εταιρείες της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να έχει ένα συγκρατημένο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούντις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές και αρχίζουν να τοποθετούνται ενόψει των επερχόμενων εκλογών της Κυριακής.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων να δώσουν τον τόνο σήμερα.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε η θετική δυναμική της αγοράς να συνεχιστεί ενόψει των εκλογών, υποστηριζόμενη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Η Eurobank αναμένεται να δημοσιεύσει ένα καλό σύνολο αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx

Περιμένουμε οι εισροές στις τράπεζες και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να δώσουν τον τόνο.

Βeta
Περιμένουμε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου να υποστηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα στη σημερινή συνεδρίαση παρά τα νέα υψηλά 9 ετών.

Depolas
Στο μέτωπο των εγχώριων αποτελεσμάτων, η Aegean ανακοίνωσε Α’ Τρίμηνο 2023 με θετικά EBITDA 19,3εκ ευρώ έναντι αρνητικών EBITDA 16,1εκ ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Επιπλέον, και η Fourlis συμμετοχών ανακοίνωσε το Α τρίμηνο με υψηλότερα έσοδα κατά 21,1% στα 116,6εκ ευρώ και θετικά EBITDA (opr) στα 2,6εκ ευρώ, ενώ βελτιώθηκε και η τελική γραμμή με ζημιές 4,3 εκατ. ευρώ έναντι 5,7εκ ευρώ πέρυσι.Στο εξωτερικό, οι μεγάλοι διεθνείς μετοχικοί δείκτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κινήθηκαν εντός περιορισμένων διακυμάνσεων, ενώ ανησυχία επικρατεί για την Κινέζική οικονομία μετά από τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή Απριλίου της χώρας.
Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στην τελική μέτρηση πληθωρισμού Απριλίου της Ευρωζώνης και στα στοιχεία αγοράς κατοικίας Απριλίου των ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, η αγορά έχει αποβάλλει οποιαδήποτε ανησυχία για τις εκλογές και κινείται σταθερά στο άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών της περιόδου, ήτοι τις 1140 μονάδες. Θετική έκπληξη αποτελεί η συνέχιση της ανόδου και για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Κύκλος
Η Eurobank ανακοινώνει τα µεγέθη της για το 1ο τρίµηνο. Ο Γ.∆. ξεπέρασε τις πλησιέστερες αντιστάσεις των 1.125 και 1.133 µονάδων που µετατρέπονται πλέον σε στηρίξεις και κατέγραψε υψηλό 104 µηνών στο κλείσιµο. Στη σηµερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να απειληθεί η τοπική κορυφή των 1.141 µονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης