Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Alphaδι η άνοδος – Κοιτάζει τις 1.250 μονάδες με υψηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Alphaδι η άνοδος – Κοιτάζει τις 1.250 μονάδες με υψηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα. Η συσσώρευση συνεχίζεται και αυτή η εξέλιξη μας ευνοεί. Εμείς έχουμε δικό μας δρόμο να ακολουθήσουμε και απλά θέλουμε το κλίμα έξω να μην είναι αρνητικό. Έτσι, μετά τα χθεσινά νέα υψηλά σήμερα συνεχίζουμε πιο ήπια ανοδικά και κοιτάμε τις 1.250 μονάδες. Το θέμα είναι αν θα δούμε μία διόρθωση ή θα συνεχίσει υψηλότερα, «αγχώνοντας» όσους είναι εκτός.

Η αλήθεια είναι πως αυτοί που θέλουν διόρθωση, είναι για να τοποθετηθούν, όχι γιατί θεωρούν τις τιμές ακριβές. Γιατί μετά από μία τέτοια κίνηση δυσκολεύονται να αγοράσουν στο +20% ή και πιο πάνω. Μία λύση είναι να κάνουν ένα καλό χαρτοφυλάκιο με διασπορά μεγάλη και μετοχές από όλες τις κατηγορίες. Ειδικά κάποια μικρομεσαία δεν έχουν κάνει κίνηση.

ΑΕΠ: Η πρώτη μέτρηση για την πορεία του στο πρώτο τρίμηνο θα δημοσιευτεί στις 12:00.

ALPHA BANK: Τα βλέμματα θα είναι πάνω της σήμερα αφού η διοίκηση θα παρουσιάσει τους επικαιροποιημένους στόχους για την περίοδο 2023-25. Πάνω από τα 1,50 ευρώ κάνει πράξεις η μετοχή στο ξεκίνημα με καλή άνοδο και μπορεί να δοκιμάσει τα υψηλά της. Λίγο αργότερα κινήθηκε πιο επιθετικά και έγραψε νέο υψηλό στα 1,5250 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ήπια διορθωτικά αλλά με ελάχιστο όγκο ξεκίνησαν Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Autohellas. Με μεγαλύτερο όγκο υποχωρεί οριακά ο ΟΠΑΠ. Για τον Οργανισμό τα γράψαμε χθες από νωρίς, δείχνοντας τη μεγάλη κίνηση που έκανε παρά την αποκοπή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δείχνει διαθέσεις να πλησιάσει και πάλι τα 2 ευρώ μετά από καιρό. Απέχει ακόμα αλλά μπορεί να το κάνει. Στα 1,8880 ευρώ και στο +2,05% με υψηλό όγκο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Ο ΟΤΕ έχει σήμερα και θα αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,5765 ευρώ ανά μετοχή και η Motor Oil για το δικό της μέρισμα 1,20 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο έχει η ΕΧΑΕ. Από μικρότερες εταιρείες Μύλοι Λούλη και Performance έχουν επίσης σήμερα γενική συνέλευση.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα κίνηση σήμερα και με καλό όγκο. Στα 2,56 ευρώ και στο +6,22%

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Προσοχή γιατί αν σπάσει μπορεί να δούμε δυνατή κίνηση. Έτοιμη δείχνει πάντως η μετοχή. Στα 2,81 ευρώ και στο +2,55% με όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Με όγκο 4 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 8,13% και είναι στα 1,33 ευρώ.

ΜΕΖΖ (απάντηση): Το Cairo φαίνεται όντως να έχει discount σε σύγκριση με την αξία του ενεργητικού και σε σύγκριση με τα άλλα 3. Από την άλλη η ροή χρήματος δείχνει ότι δεν αποδίδει όσο τα άλλα το ενεργητικό του. Είναι μετοχές που δεν μπορούμε να έχουμε αναλυτική εικόνα των μεγεθών καθώς απλά κατέχουν κάποιες ομολογίες από τιτλοποιήσεις δανείων των τραπεζών.

INTRACOM: Κανονικά με τέτοιο κλίμα και τέτοια προβολή θα έπρεπε να είναι πάνω από τα 2 ευρώ και αυτή ταλαιπωρείται στα 1,93 ευρώ

PREMIA: Πριν λίγους μήνες την ταλαιπωρούσαν στο 1 ευρώ και βλέπαμε να βγαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια. Η τιμή ήταν σε μεγάλο discount τότε. Σήμερα είναι στα 1,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης