Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Επιφυλακτικό άνοιγμα λόγω Κίνας περιμένουν οι αναλυτές – Alpha Bank και Coca Cola στο επίκεντρο

XA: Επιφυλακτικό άνοιγμα λόγω Κίνας περιμένουν οι αναλυτές – Alpha Bank και Coca Cola στο επίκεντρο
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα η Alpha Bank και η Coca Cola και θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
Τα στοιχεία από την Κίνα που έδειξαν μεγάλη υποχώρηση εισαγωγών και εξαγορών έναντι των εκτιμήσεων αναμένεται να επηρεάσουν σήμερα τις αγορές, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται στο κόκκινο, ενώ για την εγχώρια αγορά η συσσώρευση πέριξ των 1.300 με 1.350 μονάδων θα είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα αλλά και τις επόμενες συνεδριάσεις.
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα η Alpha Bank και η Coca Cola και θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα, ενώ το βράδυ της Πέμπτης ο MSCI θα ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δεικτών με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς και έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής.
Σημειώνεται πως οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο της Alpha Bank κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 160 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities περιμένει 169 εκατ. ευρώ. Για την Coca Cola οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κέρδη προ φόρων και τόκων στο εξάμηνο 521,5 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να ανοίξουν πτωτικά λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που υπάρχει διεθνώς μετά τα απογοητευτικά εμπορικά στοιχεία από την Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το Χ.Α. θα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση θα περιμέναμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών οδηγούμενη από το διεθνές κλίμα. Στο επίκεντρο θα είναι η Coca Cola και η Alpha Bank, οι οποίες ανακοινώνουν αποτελέσματα αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Βeta
Αν και η αναβάθμιση από τη Scope την περασμένη Παρασκευή σε επενδυτική βαθμίδα δεν απέδωσε καρπούς, περιμένουμε ότι η αγορά θα επικεντρωθεί σε πιθανές αναβαθμίσεις από τους 4 μεγάλους οίκους αξιολόγησης από το Σεπτέμβριο και μετά. Καθώς βρισκόμαστε σε διάθεση διακοπών περιορίζονται τυχόν θετικές κινήσεις, επομένως περιμένουμε ότι η συσσώρευση γύρω από τις 1.300 με 1.350 μονάδες θα κυριαρχήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Τα αυριανά αποτελέσματα από Alpha Bank και Coca Cola θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα όπως και η αναδιάρθρωση του MSCI το βράδυ της Πέμπτης.

Κύκλος
Στις 12 μμ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον πληθωρισμό για τον Ιούλιο που πιθανολογείται ότι θα καταγράψει αυξημένη επίδοση σε σχέση με το 1,8% του Ιουνίου. Στις 1.336 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη για το Γ.∆., στις 1300 μονάδες η κοντινότερη αντίσταση.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1078 μονάδες. Σημεία στήριξης 1278 και 1306 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1346 και 1364 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης