Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με επιλεκτικές κινήσεις – Οι φθηνές μετοχές που έχουν αγοραστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με επιλεκτικές κινήσεις – Οι φθηνές μετοχές που έχουν αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οριακά χαμηλότερα άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς λίγο υψηλότερα. Υπάρχει περιθώριο ανόδου που υποστηρίζεται τόσο από τη θετική είδηση στις τράπεζες, όσο και από τα θεμελιώδη. Από την επόμενη εβδομάδα οι τράπεζες αρχίζουν δημοσιεύσεις τρίτου τριμήνου τα οποία λόγω επιτοκίων θα είναι εξαιρετικά. Αύριο δημοσιεύει η Μυτιληναίος και πριν λίγο δημοσίευσε τρομερά κέρδη ο ΟΛΠ. Προφανώς, και θα λάβουμε κατεύθυνση από το εξωτερικό, αλλά υπάρχει χώρος για επιλεκτικές κινήσεις σε μετοχές που είναι φθηνές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές περιμένουν ισχυρή πορεία που θα δείξει πως μπορεί στο σύνολο της χρήσης να ξεπεράσουν τα EBITDA το 1 δισ. ευρώ. Η NBG Sec. περιμένει EBITDA 261 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο και 699 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από 533 εκατ. ευρώ πέρυσι, ήτοι αύξηση 31%. Τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο αναμένονται στα 429 εκατ. ευρώ από 312 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37%. Η Eurobank Equities περιμένει EBITDA 257 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 167 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15% στο τρίτο τρίμηνο. Με άνοδο 0,5% η μετοχή στο ξεκίνημα και στα 37,06 ευρώ.

ΟΛΠ: Δημοσίευσε αποτελέσματα εννεαμήνου και είναι απίστευτα. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 65,88 εκατ. ευρώ από 47,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 40%. Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% και στα 164,7 εκατ. ευρώ παρά τη μείωση που καταγράφεται στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Τα ίδια κεφάλαια στα 354,2 εκατ. ευρώ, το ταμείο στα 172,8 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός στα 98 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με τις μισθώσεις. Στο τρίτο τρίμηνο έγιναν επενδύσεις 15,6 εκατ. ευρώ. Η πορεία του εννεαμήνου επιβεβαιώνει την εκτίμηση της στήλης πως η μετοχή είναι τσάμπα και πως έπρεπε να ήταν στα 30 ευρώ. Περιμένουμε μέρισμα πάνω από 1 ευρώ για το 2023. Η μετοχή είναι ήδη με μονοψήφιο p/e. Είναι απίστευτη η αδιαφορία των επενδυτών για τα δικά της θεμελιώδη και κυνηγάνε άλλες που ΘΑ βγάλουν κάποια στιγμή κέρδη. Στο +3,3% και στα 20,35 ευρώ με την αποτίμηση στα 508 εκατ. ευρώ.
ΟΛΠ_1.jpg
MOTOR OIL: Προσωρινό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, με ημερομηνία αποκοπής 18 Δεκεμβρίου.

ΟΠΑΠ: Από τα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζουν σήμερα. Στα 15,54 ευρώ και στο +0,91% με καλό όγκο 20 χιλ. τεμαχίων. Μέρισμα και κέρδη μπορούν να φέρουν αυτονόμηση.

JUMBO: Καλό και το δικό της ξεκίνημα. Στα 26,50 ευρώ και στο +0,76%. Υπενθυμίζεται πως αναλυτές δίνουν τιμές στόχους πλέον πάνω από τα 30 ευρώ.

ΟΤΕ: Κινδυνεύει να χάσει τα 13 ευρώ. Οριακά υψηλότερα σήμερα μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες απώλειες στα πρώτα λεπτά από όλες τις συστημικές.

TRADE ESTATES: Όπως αναμέναμε, ανακοινώθηκε χθες η έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του ενημερωτικού δελτίου και της εισαγωγής των μετοχών. Φαίνεται πως μπαίνει με discount, περίπου 15% με βάση την ανώτατη τιμή που αναφέρει το ενημερωτικό. Στις 30 Οκτωβρίου θα μάθουμε το εύρος διάθεσης. Έχει καθαρό κέρδος 17,8 εκατ. ευρώ από την εξαγορά του Smart Park και τα κεφάλαια της αύξησης θα πάνε στην εξαγορά. Η στήλη είναι ουδέτερη στη δημόσια εγγραφή, καθώς θεωρεί πως υπάρχουν ΑΕΕΑΠ στο Χ.Α. με μεγαλύτερο discount.

FLEXOPACK: Παραμένει από τις πιο φθηνές μετοχές του Χ.Α. και με εξαιρετική διάρθρωση ισολογισμού, αλλά στο ταμπλό υστερεί. Στα 7,80 ευρώ με άνοδο 2,63% στο ξεκίνημα.

UNIBIOS: Η είδηση της πώλησης του ακινήτου, που θα φέρει και βελτίωση στα δανεισμό, δίνει νέα άνοδο 3,29% στη μετοχή.

INTRACOM: Ακατανόητη η δική της υστέρηση. Ίσως να επηρεάζεται από τη γενικότερη πορεία του κλάδου των ακινήτων, αλλά νομίζουμε πως είναι υπερβολική η παραμονή της μετοχής κάτω από τα 2 ευρώ, όταν έχει τέτοιο ταμείο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης