Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αφήνουν γλυκιά γεύση οι τελευταίες συνεδριάσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αφήνουν γλυκιά γεύση οι τελευταίες συνεδριάσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί ο Οκτώβρης να φεύγει με απώλειες για το Γενικό Δείκτη, αν και μικρές, μας αφήνει όμως μία γλυκιά γεύση στο τέλος. Εκτός από 3 ανοδικές, στις δύο τελευταίες ειδικά συνεδριάσεις, είδαμε κάποιες επιλεκτικές κινήσεις σε μετοχές που μας αρέσουν και φυσικά μία αφύπνιση. Μπορεί οι τζίροι να μην είναι δυνατοί, είδαμε όμως κάμποσες μετοχές να ξεχωρίζουν σήμερα. Ας τις δούμε αναλυτικά… Σημειώνουμε επίσης την παραμονή του Γ.Δ. πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών και τον απλό και τον εκθετικό.

ΤΙΤΑΝ: Από τα βαριά χαρτιά η συγκεκριμένη ξεχώρισε. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η διοίκηση είχε δώσει εκτιμήσεις για την περίοδο 2023-26 με στόχο να πετύχει πωλήσεις 3 δισ. ευρώ, μέση ετήσια αύξηση EBITDA άνω του 10%, βασικά κέρδη ανά μετοχή 3 ευρώ και net debt/EBITDA μεταξύ 1,5 και 2 φορές. Και μόνο από αυτές τις εκτιμήσεις δικαιολογούμε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και επαναλαμβάνουμε κάτι που έχουμε ξαναγράψει, ότι η μετοχή είναι φθηνή και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν την επιλέγουν οι επενδυτές. Περιμένουμε το εννεάμηνο τώρα. Στα 17,70 ευρώ και στο +4,86% με όγκο πάνω από 70 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Μεθαύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, άρα όπως καταλαβαίνετε κάποιοι χτίζουν θέσεις. Στα 16 ευρώ σήμερα και στο +6,76% με υψηλό όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια.

CENERGY: Συμπλήρωσε 4 ανοδικές συνεδριάσεις. Εύκολα θα λέγαμε έδωσε μία μεγάλη αντίδραση σε αυτό το διάστημα. Στα 6,34 ευρώ και στο +3,59%.

QUEST: Μέσα σε αυτές που ξεχώρισαν και η συγκεκριμένη. Στα 5,25 ευρώ και στο +3,14% με καλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε βοήθησαν σήμερα, αλλιώς ίσως να είχαμε φτάσει πιο κοντά στις 1.200 μονάδες σε επίπεδο γενικού δείκτη. Όλες οι συστημικές με απώλειες αλλά όχι σημαντικές.

LAVIPHARM: Θα δούμε την πορεία του τρίτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα, αλλά ήδη από το εξάμηνο φάνηκε η μεγάλη βελτίωση. Δυνατούς αγοραστές είχε σήμερα, από το ξεκίνημα και πήγαν τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα. Στα 0,68 ευρώ και στο +8,28%.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε 30 Ιουνίου 2023. Ο τζίρος ανήλθε στα 26,06 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 18,5%. Δυνατή ανάπτυξη από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Τα EBITDA στα 3,81 εκατ. ευρώ από 2,49 εκατ. ευρώ. Αγόρασε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακοί χώροι συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. και διέκοψε τη λειτουργία του ωδείου στα Ιωάννινα και του εμπορικού καταστήματος στην Καβάλα. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,7 εκατ. ευρώ από 780 χιλ. ευρώ.

Θα προταθεί μέρισμα 0,18 ευρώ ανά μετοχή. Η στήλη έχει τη συγκεκριμένη μετοχής στις επιλογές της και την παρακολουθεί πολλά χρόνια. Εξαιρετικός ο ισολογισμός, δυνατές διανομές στους μετόχους και καλό το growth που είδαμε φέτος. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Θα επαναλάβουμε πως έχει φανατικούς μετόχους, λόγω μερισμάτων και πλέον όσοι την έχουν αγοράσει στα χρόνια της κρίσης που ήταν πολύ κάτω από 1 ευρώ, την έχουν τσάμπα… Παίζει και στο ύψος των ιδίων κεφαλαίων η αποτίμηση. Στα 2,86 ευρώ και στο +5,93%.

ΕΚΤΕΡ: Έδωσε άνοδο η ανακοίνωση δύο ακόμα έργων που ανέλαβε η εταιρεία. Στα 2,89 ευρώ και στο +5,47%.

CPI: Στα δικά της ετήσια αποτελέσματα (έληξε η χρήση 30/6/2023) είχε πωλήσεις 18,5 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ και ζημιές 122 χιλ. ευρώ από κέρδη 207 χιλ. ευρώ. Να θυμίσουμε πως τα στελέχη έλαβαν stock option, για επιβράβευση…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ξεχώρισαν επίσης ΝΤΟΠΛΕΡ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, ΓΕΒΚΑ. FRIGOGLASS, ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ και PROFILE.

MERMEREN: Δημοσίευσε εννεάμηνο. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 20 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 9,3 εκατ. ευρώ από 9,96 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης