Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Eurobank Equities: Αφαιρεί από τις κορυφαίες της επιλογές τον ΟΠΑΠ – Διατηρεί buy με τιμή στόχο τα 17,90 ευρώ

Eurobank Equities: Αφαιρεί από τις κορυφαίες της επιλογές τον ΟΠΑΠ – Διατηρεί buy με τιμή στόχο τα 17,90 ευρώ
Ο ΟΠΑΠ είναι πιθανό να εγγράψει πρόβλεψη προστίμου 24,6 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Σχετικά Άρθρα
Εκτός των κορυφαίων της επιλογών θέτει τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities ενώ προχώρησε στην οριακή μείωση της τιμής στόχου από τα 18 ευρώ στα 17,90 ευρώ, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.
Συνεχίζει να βρίσκει την επενδυτική υπόθεση πειστική, υποστηρίζοντας ότι η μετοχή μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης με θεμελιώδη στοιχεία επενδυτικής βαθμίδας που προσφέρουν απόδοση που μοιάζει με κουπόνι της τάξης του 10% συν τη δυνατότητα ανατίμησης της τιμής από την επαναξιολόγηση και την αποκρυστάλλωση της προαιρετικότητας της ανανέωσης της άδειας χρήσης.
Η τιμή στόχος δίνει για το 2024 δείκτη EV/EBITDA 8,4 φορές που αντιστοιχεί σε μικρό premium έναντι του ιστορικού μέσου όρου του ΟΠΑΠ, αλλά discount έναντι των καλύτων ομοειδών όπως Flutter και Entain.

Μετά την πρόσφατη αποκοπή του μερίσματος, οι καταλύτες αρχίζουν να σπανίζουν μετά την πλήρη επιστροφή από τον Covid και την υποχώρηση του λειτουργικού momentum.
Παράλληλα μείωσε λίγο την εκτίμηση για τα EBITDA του 2023 κατά 4% και στα 741 εκατ. ευρώ και πλέον είναι στο κάτω μέρος της εκτίμησης που έχει δώσει η διοίκηση.
Για το τρίτο τρίμηνο σημειώνει πως δεν υπήρχαν σημαντικά γεγονότα και πως δείχνει να διακόπτει τις θετικές τάσεις των προηγούμενων τριμήνων.
Επίσης αναφέρει πως ο ΟΠΑΠ είναι πιθανό να εγγράψει πρόβλεψη προστίμου 24,6 εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κάτι που θα επηρεάσει τα δημοσιευμένα μεγέθη.
Ο ΟΠΑΠ έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης. 

ΟΠΑΠ_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης