Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α: Το placement άλλαξε τα δεδομένα – Συνέχιση της ανόδου βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο και η Aegean

Χ.Α: Το placement άλλαξε τα δεδομένα – Συνέχιση της ανόδου βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο και η Aegean
Καλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται από το εξωτερικό και αναμένεται να στηρίξουν τις αγορές.
Σχετικά Άρθρα
Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει και σήμερα στο επίκεντρο μετά και τα εξαιρετικά νέα της διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και τη μεγάλη υπερκάλυψη.
Επιπλέον στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Aegean Airlines, η οποία δημοσίευσε κέρδη ρεκόρ για το εννεάμηνο και τα οποία ήταν σημαντικά ανώτερα της εκτίμησης του Bloomberg για το σύνολο της χρήσης (εκτίμηση για 151 εκατ. ευρώ), ενώ όπως σημειώνει η Euroxx το κυλιόμενο δωδεκάμηνο δίνει κέρδη 185 εκατ. ευρώ και p/e 5,8 φορές.
Από μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Austriacard.
Στο εξωτερικό, η Wall Street κατέγραψε ράλι χθες στον απόηχο της υποχώρησης του πληθωρισμού τον Οκτώβριο σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται ανοδικό μετά και τα υποστηρικτικά στοιχεία από την Κίνα αλλά και από τη Βρετανία όπου και εκεί ο πληθωρισμός υποχώρησε σημαντικά.

Eurobank Equities
Για σήμερα πιστεύουμε πως το Χ.Α. μπορεί να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά καθώς τα χθεσινά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου παρέχοντας ανοδικό ρυθμό στις αγορές μετοχών.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα, ωστόσο σε πιο ήπιο τόνο.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα

Beta
Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται, εταιρικές κινήσεις, αποτελέσματα και υποστηρικτική ψυχολογία αναμένεται να δώσουν συνέχεια στη χθεσινή ισχυρή άνοδο.

Κύκλος 
Η Τράπεζα Αττικής ανακοινώνει τα αποτελέσματα 9μηνου. Ευφορία στη Wall Street μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού του Οκτωβρίου στο 3,2%, περισσότερο του αναμενομένου 3,3% (στο 3,7% το Σεπτέμβριο). Αυξημένες πιθανότητες για αναρρίχηση του Γ.∆. πάνω από τις 1240 μονάδες με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο.

Depolas

Σημαντική ανοδική ώθηση στις μετοχές παγκοσμίως έδωσε η χθεσινή μέτρηση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, η οποία κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε ετήσια βάση. Εκτιμούμε με σχετική ασφάλεια ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ έχουν πιθανότατα βρεθεί στην κορυφή τους για την περίοδο. Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε και πάλι το προηγούμενο υψηλότερο κλείσιμο υποστηριζόμενος φυσικά και από τον τραπεζικό δείκτη. Στην παρούσα φάση θα περιμέναμε συνέχεια της ανόδου μέχρι την περιοχή των 1260-1280 μονάδων. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Aegean είχε ένα εξαιρετικό τρίμηνο με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 228εκ ευρώ και 367,4εκ ευρώ στο εννεάμηνο, ενώ ο καθαρός  δανεισμός (συμπεριλαμβανομένου των μισθώσεων) να εμφανίζεται μειωμένος κατά 70εκ ευρώ στα 408εκ ευρώ. Τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν στα 171 εκ ευρώ στο εννεάμηνο.  Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης, και στις ΗΠΑ αναμένονται προς δημοσίευση οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου και ο δείκτης τιμών παραγωγού του ίδιου μήνα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης