Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ώθηση από την επαναγορά μετοχών για την Coca Cola – Φθηνή η μετοχή λέει η διοίκηση

tags :
Ώθηση από την επαναγορά μετοχών για την Coca Cola – Φθηνή η μετοχή λέει η διοίκηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποτιμά τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
Η ανακοίνωση της Coca Cola 3Ε η οποία αναφέρει πως παραμένει προσηλωμένη σε μία πειθαρχημένη προσέγγιση κατανομής κεφαλαίου που συνεχίζει να αυξάνει την αξία των μετόχων, δίνει ώθηση στη μετοχή.
Σύμφωνα με την εταιρεία ο όμιλος ακολουθεί σαφείς προτεραιότητες, όπως οργανικές επενδύσεις στην επιχείρηση για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων οικονομικών στόχων με κεφαλαιακές δαπάνες ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις στο εύρος 6,5%-7,5% ανά ετησίως, καταβολή προοδευτικού μερίσματος με στόχο την καταβολή μερίσματος 40-50% των κερδών ανά μετοχή, στρατηγικές συγχωνεύσεις και εξαγορές και πρόσθετες επιστροφές κεφαλαίου.
Με αυτές τις προτεραιότητες, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποτιμά τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της Coca Cola.
Ως εκ τούτου, η παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί μια επιτακτική ευκαιρία για να μειωθεί ο αριθμός των μετοχών σε κυκλοφορία, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύει στην επιχείρηση.
Έτσι ανακοίνωσε πρόθεση επαναγοράς μετοχών έως και πάνω από 400 εκατ. ευρώ με έναρξη από σήμερα και έως τέλος του 2025.
Η μετοχή ενισχύεται 4,50% και βρίσκεται στα 25,10 ευρώ με όγκο  32 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 9,35 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης