Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Αύριο συνεδριάζει η FED, νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Ασταμάτητο είναι το ράλι στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν χθες ένα ακόμη ρεκόρ, ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων τόσο σε επίπεδο εταιρικών κερδών, όσο και αποφάσεων από κεντρικές τράπεζες.
Οι επενδυτές στην Ευρώπη φαίνεται πως θα ακολουθήσουν την τάση και οι δείκτες αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο σήμερα.
Η εγχώρια αγορά μετά τη χθεσινή διόρθωση θα μπορούσε σήμερα να ακολουθήσει παρά τη φτωχή εγχώρια ειδησεογραφία.
Σημειώνεται πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με έκδοση δεκαετούς ομολόγου, ενώ η απόδοση του ομολόγου αυτού στις αγορές έχει υποχωρήσει αισθητά και χθες ήταν στο 3,2%. Αναλυτές εκτιμούν πως για το σύνολο του έτους θα αντλήσει η χώρα 10 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της και πως τώρα είναι πιθανό να αντλήσει 3-4 δισ. ευρώ.

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ευρώπης είναι έτοιμες να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία πολυάσχολη εβδομάδα με εταιρικά κέρδη, αποφάσεις για τα επιτόκια από τη FED και την BoE, καθώς και οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, στρέφοντας το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.

Piraeus Securities

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, θα περιμέναμε να συνεχιστεί η επιφυλακτικότητα.

Beta
Για σήμερα περιμένουμε μία ακόμη συνεδρίαση σταθεροποίησης, λόγω περιορισμένης εγχώριας ειδησεογραφίας, ενώ οι ξένες αγορές ενδέχεται να κρατήσουν στάση αναμονής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της FED.

Depolas
Μικρή υποχώρηση είδε χθες το ΧΑ, ενώ συνολικά οι διαθέσεις δείχνουν περισσότερο συσσώρευση εν αναμονή και των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων. Προσδιορίζουμε την πρώτη κρίσιμη στήριξη του ΓΔΧΑ στην περιοχή των 1330-1320 μονάδων. Στην παρούσα φάση, ως συνήθως, η επενδυτική κοινότητα επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας που ευθύνονται και για ένα μεγάλο μέρος της ανόδου των μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα σήμερα, αλλά μετά το κλείσιμο στις ΗΠΑ ανακοινώνουν οι Microsoft, Google και AMD μεταξύ άλλων δεικτοβαρών εισηγμένων. Παράλληλα, στο μέτωπο των μακρο αναμένουμε μεταξύ άλλων τις μετρήσεις για το ΑΕΠ Δ΄τριμήνου σε Ευρωζώνη και στις μεγάλες οικονομίες αυτής καθώς και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου (τελική μέτρηση) της ένωσης. Στις ΗΠΑ τα σημαντικότερα στοιχεία θα είναι επίσης η καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου μαζί με τα ανοίγματα θέσεων εργασίας Δεκεμβρίου.

Κύκλος
Η επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με το Τζο Μπάιντεν να δέχεται μεγάλες πιέσεις για να «απαντήσει» στο Ιράν. Σαν αποτέλεσμα, ο Γ.∆. του ελληνικού χρηματιστηρίου έθεσε σε νέα δοκιμασία την στήριξη της τοπικής κορυφής των 1351-1345 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης