Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η ανησυχία για τον πληθωρισμό και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως φέρουν διόρθωση

Χρηματιστήριο: Η ανησυχία για τον πληθωρισμό και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως φέρουν διόρθωση
Τα καλά αποτελέσματα και οι προοπτικές που αναλύονται από τις διοικήσεις των εταιρειών θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έκανε πιο επιφυλακτικούς τους επενδυτές αφού βλέπουν ότι ίσως πάει πιο πίσω η μείωση των επιτοκίων.
Όπως σημειώνουν αναλυτές ο πληθωρισμός έδειξε πως θα έχουμε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάτι που δεν άρεσε στους επενδυτές των ΗΠΑ.
Έτσι δεν αποκλείουν σήμερα μία υποχώρηση μετά και από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Τα καλά όμως αποτελέσματα και οι προοπτικές που αναλύονται από τις διοικήσεις των εταιρειών θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα καθώς τα υψηλότερα έναντι των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μεταφράζονται ως υψηλότερα για περισσότερο επιτόκια επηρεάζοντας την επενδυτική ψυχολογία.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα, με επιλεκτικές κινήσεις να εκδηλώνονται.

Βeta
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από τρεις μέρες με άνοδο αναμένεται σήμερα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα και οι επικαιροποιημένες προοπτικές ίσως φέρουν κάποιες τοποθετήσεις και περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.

Depolas
Διατήρησε χθες το θετικό πρόσημο ο ΓΔΧΑ εν μέσω αναταραχών στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες μετά τον υψηλότερο των εκτιμήσεων πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ. Απομακρύνεται το σενάριο της 1ης μείωσης επιτοκίων από την FED τον Ιούνιο και αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει τις μετοχές χαμηλότερα το προσεχές διάστημα. Πάντως, βλέπουμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες και αυτό δεν θα αφήσει και το ΧΑ ανεπηρέαστο. Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες αποτιμήσεις στο εσωτερικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε περίοδο που ένας σημαντικός αριθμός εισηγμένων θα προχωρήσει σε αποκοπές μερισμάτων αναμένεται να προσφέρει στήριξη στον ΓΔΧΑ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στην Ιταλία, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαρτίου στις ΗΠΑ. Ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στην ομιλία της κ. Λαγκαρντ μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα εφόσον δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό από το μέτωπο των επιτοκίων.

Κύκλος 
Η επίδοση του πληθωρισμού των ΗΠΑ για το Μάρτιο (3,5% από 3,2% το Φεβρουάριο) αλλά και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal προκαλούν νευρικότητα στις αγορές αφού διαμορφώνονται προϋποθέσεις για επανεξέταση των αποφάσεων για επιτοκιακές μειώσεις. Σαν αποτέλεσμα οι δείκτες στη Wall Street υποχωρούν και οι δείκτες του Χ.Α. δύσκολα θα αποφύγει το συγχρονισμό μαζί τους. Ο Α∆ΜΗΕ και οι Ευρωσύμβουλοι ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσματά τους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης