Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθησε αλλά λύγισε λόγω των διεθνών αγορών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Προσπάθησε αλλά λύγισε λόγω των διεθνών αγορών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων οι αγοραστές κατάφεραν να απορροφήσουν τις ρευστοποιήσεις που εντοπίστηκαν σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών και τελικά να περιορίσουν την πτώση του Γενικού Δείκτη. Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες ο Γ.Δ. είχε οριακές απώλειες, αν και μόνο η Motor Oil ξεχώριζε με καλή άνοδο και αρκετά πίσω ήταν ο ΟΠΑΠ. Στο τέλος και επειδή γύρισαν χαμηλότερα οι ξένες αγορές (ο DAX πήγε στο -1% και ο Dow Jones στο -0,50%) ο Γ.Δ. έκλεισε με απώλειες 0,27%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΔΕΗ: Πολλά ακούστηκαν στα χρηματιστηριακά γραφεία. Πολλές απόψεις συγκλίνουν για συμφωνία μεγάλη στο ενεργειακό κομμάτι των δύο εταιρειών με πώληση κάποιων μονάδων από τη Μυτιληναίος στη ΔΕΗ. Να θυμίσουμε πως υπάρχει μία συμφωνία για κατασκευή και πώληση χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας περίπου 210MW στη Ρουμανία από την Μυτιληναίος στη ΔΕΗ, αλλά κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η είδηση θα είναι μεγαλύτερη από αυτή τη γνωστή ανακοίνωση. Πολλά ακούγονται, για να δούμε τι θα επιβεβαιωθεί. Η Μυτιληναίος έκλεισε με μικρές απώλειες και η ΔΕΗ με οριακή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάπως καλύτερη η συμπεριφορά της Eurobank σήμερα, ενώ οι άλλες συστημικές είχαν μικρές απώλειες. Μόνο αυτή έκλεισε με άνοδο αλλά μόλις 0,26%. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Alpha Bank με 0,97%. Οριακά υψηλότερα η Optima Bank.

LAMDA DEV.: Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και το επιβεβαιώνει καθημερινά, έστω και αν με τη βοήθεια των τελικών δημοπρασιών σήμερα έκλεισε με άνοδο 0,30%. Πριν λίγο καιρό προσπάθησε να κάνει κάτι, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει τη διάσπαση. Πάντως από αυτά τα επίπεδα, έχει ξαναδώσει ανοδική αντίδραση.

ΕΥΔΑΠ: Ένα από τα καλύτερα νερά στον κόσμο έχει η εταιρεία, όπως είπε ο κ.Σαχίνης και τον πιστεύουμε. Μήπως να το πουλήσει λίγο καλύτερα αυτό το προϊόν λοιπόν;

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζουν να βγαίνουν πωλητές και μάλιστα είχε πωλητές δυνατούς και στα παράγωγα. Στα 2,2050 ευρώ και στο -1,56%.

EPSILON NET: Κάποιος συνεχίζει να πουλάει και να κατεβάζει πωλήσεις αρκετά χαμηλά. Ενώ πήγε κάποια στιγμή μέχρι τα 9,60 ευρώ, γρήγορα την κατέβασαν στα 9,40 ευρώ και στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στο -0,11% και στα 9,19 ευρώ.

AUSTRIACARD: Αρκετή μεταβλητότητα, αλλά με κάτι μαρκετιές προς το τέλος τη γύρισαν πάνω και με καλή άνοδο. Στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στο υψηλό ημέρας και στα 9,50 ευρώ με άνοδο 3,50%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίστηκε και σήμερα το μάζεμα στη μετοχή και με καλό όγκο κινήθηκε υψηλότερα. Στα 9,74 ευρώ και στο +2,53% με όγκο πάνω από 109 χιλ. τεμάχια και με αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

INTRALOT: Βγήκαν πωλητές και την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στα 1,12 ευρώ με απώλειες 1,23%. Μαζεύεται πάντως η προσφορά και χθες είχαμε αγορές από την Intracom.

AVE: Άλλα 20,6 εκατ. μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται από αύριο και το νέο σύνολο θα φτάσει τα 175,8 εκατ. μετοχές, ενώ θα αυξηθεί κατά 10 εκατ. ευρώ και κάτι η αποτίμηση που σήμερα είναι στα 77,5 εκατ. ευρώ.

MED: Με μεγάλο όγκο σήμερα οι μετοχή και ξεπέρασε τις 200 χιλ. τεμάχια. Τα περισσότερα έγιναν στα 1,11 ευρώ και μάλλον ήταν συμφωνημένα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δημοσιεύει αποτελέσματα και ίσως λόγω της ανακοίνωσης να πήγε και η μετοχή στο +4,12% και να έκλεισε και στο υψηλό ημέρας και στα 1,2650 ευρώ. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 5,07 εκατ. ευρώ από 4,72 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,05 εκατ. ευρώ από 1,66 εκατ. ευρώ. Στα κέρδη υπάρχουν έκτακτα 213 χιλ. ευρώ από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτου (πάλι). Η αποτίμηση είναι στα 19 εκατ. ευρώ. Συνεπώς έχουμε ένα p/e 10,5 φορές. Στον ισολογισμό αναφέρεται πως δεν μπορεί να δώσει μέρισμα.

Η στήλη επιστρέφει Δευτέρα 15 Απριλίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης