Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζει το μέρισμα του ΟΤΕ – Χαμηλός ο τζίρος λόγω αργίας στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζει το μέρισμα του ΟΤΕ – Χαμηλός ο τζίρος λόγω αργίας στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εκλογές στη Βρετανία σήμερα, Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ άρα κλειστή η Wall Street και ήπια ανοδικό το άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης. Για την εγχώρια αγορά ο τζίρος λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ είναι χαμηλός και πάλι στο ξεκίνημα και αναμένεται να παραμείνει για το σύνολο της ημέρας. Η αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ μας επηρεάζει και έτσι το άνοιγμα είναι γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.

ΟΤΕ: Χωρίς το δικαίωμα στο καθαρό μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα. Υποχωρεί 4,64% η μετοχή στα πρώτα λεπτά και είναι στα 13,16 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντίδραση μετά την πίεση που δέχθηκε χθες για τη μετοχή της Eurobank, ενώ ήπια υψηλότερα συνεχίζει η Alpha Bank με την Πειραιώς, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται η Εθνική Τράπεζα.

ΑΔΜΗΕ: Δεν είναι καλές οι εξελίξεις στην Κύπρο. Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής να μην εγκρίνει το πλαίσιο πληρωμών του έργου διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθιστά το έργο μη βιώσιμο και υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ A.E.. Αύτη η εξέλιξη επισκιάζει την ανακοίνωση διπλασιασμού του μερίσματος από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα για τη μετοχή.

MOTOR OIL: Θα πάρει την επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ αλλά και ένα αξιόλογο ποσό από την πώληση των μετοχών που κατέχει και θα αγοράσει η Reggeborgh. Έτσι θα πάρει πίσω ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που θα δώσει για την εξαγορά της Ηλέκτωρ. Στα 23,22 ευρώ η μετοχή και με άνοδο 0,96%. Η αποκοπή του μερίσματος που έγινε πρόσφατα αλλά και η πίεση που έχει δεχθεί λόγω του νέου έκτακτου φόρου που επέβαλε η Κυβέρνηση έχουν φέρει σε αυτά τα επίπεδα τη μετοχή.

ΟΛΠ: Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα στη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και το μέρισμα των 1,34 ευρώ ανά μετοχή.

REVOIL: Είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και δείχνει πως μια-δυο κινήσεις από τον εκάστοτε βασικό μέτοχο μπορεί να βελτιώσει την ορατότητα, την επενδυτική ψυχολογία αλλά και την αποτίμηση της μετοχής. Στα 2,07 ευρώ στο ξεκίνημα και με άνοδο 3,50%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μερισματάκι το προνόμιο ύψους 0,0152 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Χωρίς το σχετικό δικαίωμα διαπραγματεύεται σήμερα.

AS COMPANY: Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της σχόλιο, η διοίκηση της εισηγμένης στην παρουσίαση που έκανε έδωσε εκτίμηση για πωλήσεις το 2028 45-50 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBITDA 17-20% που σημαίνει EBITDA 10 εκατ. ευρώ ή 7,65 εκατ. ευρώ με βάση τη χαμηλή εκτίμηση. Επίσης θα κάνει άλλη μία ή δύο εξαγορές το 2025 ανάλογες με αυτές που έχει ανακοινώσει.

DIMAND: Από τις εισαγωγές στο Χ.Α. που έχουν ταλαιπωρήσει τους επενδυτές. Είχε πρόσφατα γράψει χαμηλό στα 8 ευρώ και φαίνεται πως μαζεύτηκε η προσφορά από εκεί και πιο πάνω και σήμερα έχει ανοίξει στα 8,70 ευρώ με άνοδο 2,35%. Η αποτίμηση στα 162 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Από τα λίγα μικρομεσαία που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Με καλό σχετικά όγκο και ήπια άνοδο. Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια πάνω από τα 1,20 ευρώ, αλλά οι αγοραστές των προηγούμενων ημερών έδειξαν πως απορροφούν με ευκολία την προσφορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης