Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χτίζει απόσταση από το ψυχολογικό όριο -Σε ποιες μετοχές μπήκε χρήμα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χτίζει απόσταση από το ψυχολογικό όριο -Σε ποιες μετοχές μπήκε χρήμα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Περαιτέρω απομάκρυνση από το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων πέτυχε σήμερα η αγορά, ενώ και μετοχές που ήταν σε κρίσιμα σημεία κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Με τη Wall Street κλειστή οι συναλλαγές, όπως αναμενόταν, ήταν περιορισμένες (67 εκατ. ευρώ), αλλά υπήρξαν μετοχές με καλούς όγκους συναλλαγών. Στις 1.435,8 μονάδες με άνοδο 0,86% ο Γενικός Δείκτης.

AEGEAN: Η μετοχή πάτησε αρκετά καλά πριν λίγες μέρες. Η στήλη έγραψε αρκετά θέματα για μετοχές που ήταν σε κρίσιμα σημεία που δεν έπρεπε να χαθούν, στρέφοντας εκεί την προσοχή της και μία από αυτές ήταν και η συγκεκριμένη. Δείχνει πως κράτησε τα επίπεδα, δεν τα έχασε και η αντίδραση είναι καλή. Σήμερα μάλιστα πέρασε πάνω και από τον εκθετικό των 200 ημερών. Μόλις μάλιστα πέρασε από πάνω, είδαμε πιο επιθετικές τοποθετήσεις, ίσως από επενδυτές που παρακολουθούν τα διαγράμματα. Έτσι έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 11,90 ευρώ με άνοδο 3,30%. Η μετοχή είναι φθηνή σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στις εκθέσεις τους και βλέπουμε πως και η πορεία του τουρισμού πάει εξαιρετικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η τεχνική εικόνα πριν λίγες μέρες έδειχνε ότι πάει να χαλάσει, εξέλιξη που θα άνοιγε τον… ασκό του Αιόλου. Βγήκε όμως καλή αντίδραση και η μετοχή έχει επιστρέψει πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών. Απαιτείται συνέχεια προκειμένου να προσεγγίσει και πάλι τα 4 ευρώ. Στα 3,6480 ευρώ και στο +1,56%.

ΟΤΕ: Στις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις βλέπουμε μία καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά. Προφανώς και είναι νωρίς να πούμε αν κάτι άλλαξε στη στρατηγική μετά την αλλαγή του επικεφαλής. Ωστόσο, σήμερα με δεδομένη την αποκοπή του μερίσματος η μετοχή αντέδρασε πολύ καλά και έχασε μέρος μόνο του μερίσματος. Έκανε και καλό όγκο. Έγραψε χαμηλό στα 13,16 ευρώ και έκλεισε στα 13,48 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με απώλειες 2,32%. Πόσο να πέσει άλλο και αυτή η μετοχή; Την έχουν τσακίσει. Χρειάζεται συνέχεια…

LAMDA: Καλή η αντίδραση της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και κατάφερε να περάσει ξανά πάνω από τα 7 ευρώ. Γνωστή η κίνηση και όσοι την έχουν εντοπίσει βγάζουν κατά διαστήματα καλό μεροκάματο. Στα 7,09 ευρώ και στο +2,75%.

EUROBANK: Χθες υστέρησε, σήμερα «πήρε το αίμα της πίσω». Στα 2,1180 ευρώ και στο +3,07%.

ΑΔΜΗΕ: Πάλι σου έδιναν όσα ήθελες και άλλα τόσα οι πωλητές. Οι εξελίξεις στην Κύπρο επηρεάζουν αν και μάλλον γίνεται προσπάθεια για πολιτική λύση, ώστε να γίνει το έργο και να μη σταματήσει. Στα 2,2150 ευρώ και στο -0,89% με όγκο πάνω από 160 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Ξεχώριζε εδώ και μέρες, καταγράφοντας άνοδο με μεγάλους όγκους συναλλαγών. Σήμερα ήταν δεύτερη από πλευράς όγκου. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για «αλλαγή στρατηγικής» και πως σε αυτή τη στροφή αποδίδεται η άνοδος. Πολύ κοντά στο να γράψει σήμερα νέο υψηλό έξι και πλέον ετών, αλλά βγήκαν και πολλά κομμάτια στην πλευρά των πωλητών. Μπαίνει χρήμα αλλά και οι πωλητές τεράστιοι. Στα 1,2320 ευρώ και στο +2,67% με όγκο πάνω από 2,6 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέο χρήμα μπαίνει στο ταμείο από την πώληση της Ηλέκτωρ, πλησιάζει και η μεγάλη διανομή των 0,50 ευρώ. Έτσι έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 2,36%, ήτοι στα 2,60 ευρώ.

REVOIL: Και εδώ μπαίνει χρήμα. Τα πακέτα σε συνδυασμό με το σκούπισμα της προσφοράς έχουν φέρει άνοδο. Πιο χαλαρός σήμερα ο αγοραστής. Στα 2,09 ευρώ και στο +4,50%.

PROFILE: Και η συγκεκριμένη ξεχώρισε και έχει δώσει μία καλή απόδοση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 4,8650 ευρώ και στο +4,74%.

INTRACOM: Συνεχίστηκε και η δική της ανοδική αντίδραση. Σκουπίζεται και εδώ η προσφορά. Με άνοδο 3,76% και κλείσιμο στα 3,45 ευρώ.

TRADE ESTATES: Δεν τα πάει καλά στο ταμπλό. Με τιμή εισαγωγής τα 1,92 ευρώ σήμερα πήγε μέχρι και τα 1,60 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,6140 ευρώ.

MINERVA: Δυνατό άδειασμα σήμερα. Στα 0,54 ευρώ και στο -11,48% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης