Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς οριακά χαμηλότερα. Επιλεκτικές κινήσεις παρατηρούνται και πάλι στο ξεκίνημα, ενώ περιορισμένες είναι οι συναλλαγές. Το καλοκαίρι κρατάει ακόμα μακριά τους επενδυτές από το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Δεν έχουμε και πολλούς και όπως αντιλαμβάνεστε λίγοι να απέχουν, κάνουν διαφορά.

TITAN: Η αναβάθμιση από την S&P πιστοποιεί την καλή δουλειά που έχει κάνει η διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια και όσα έχει πετύχει. Θα θυμίσουμε, επειδή παρακολουθούμε τη μετοχή από εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, όταν δεν τραβούσε επενδυτικά βλέμματα, πως από τότε η διοίκηση τόνιζε τις ισχυρές προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά της. Δηλαδή, το έλεγε ότι ήταν φθηνή, όχι σαν κάποιες άλλες διοικήσεις που κρύβουν τα νέα και όταν πάει πάνω η μετοχή εμφανίζονται. Άνοιξε γράφοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 33,75 ευρώ.

MOTOR OIL: Την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο επίκεντρο. Ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Αυγούστου και την επόμενη μέρα έχει ενημέρωση των αναλυτών. Στις 30 Αυγούστου θα γίνει το rebalancing του MSCI και θα δούμε μεγάλο όγκο, αφού αφαιρείται από τους δείκτες. Δεν αποκλείεται να δούμε πίεση, καθώς κάποιοι αναλυτές περιμένουν πως η πτώση των περιθωρίων διύλισης η οποία συνεχίζεται και στο τρίτο τρίμηνο, μπορεί να οδηγήσει σε καθοδική αναθεώρηση εκτιμήσεων, αν και βλέπουν πως μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ EBITDA (προσαρμοσμένα). Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

VIOHALCO: Δεν μπορεί να έχει τέτοια αποτίμηση στο ταμπλό. Το ποσοστό που έχει στη Cenergy είναι η αποτίμηση που έχει. Δηλαδή δεν περιλαμβάνει ούτε την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ούτε τη Noval και όσες άλλες συμμετοχές έχει. Έχουμε αναλυτικό θέμα στη στήλη. Με άνοδο 0,35% στο ξεκίνημα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Καθημερινές οι αγορές ιδίων μετοχών και αποκτά ένα καλό αριθμό σε κάθε συνεδρίαση. Έχει 368 χιλ. περίπου ίδιες μετοχές αλλά αντιστοιχούν μόλις στο 0,098% του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης. Δείχνει να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά και ενισχύεται 1,10% με την τιμή να είναι στα 1,84 ευρώ. Η μετοχή έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν κίνηση από τα τρέχοντα επίπεδα έως τα 2,20-2,40 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδύναμες στο άνοιγμα με την ΑΛΦΑ να προσπαθεί να κινηθεί λίγο καλύτερα από τις άλλες συστημικές, οι οποίες έχουν ήπια υποχώρηση.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,9%. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι θα λάβουν μικρό 0,3506 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,333 ευρώ ανά μετοχή. Με απώλειες 2,04% και χαμηλό όγκο.

FOURLIS: Ίδια αποτίμηση με την Trade Estates! Μα είναι δυνατόν; Δεν αξίζει δηλαδή κάτι η δραστηριότητα στη λιανική;

ΕΥΔΑΠ: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κάνει όγκο 10 τεμάχια. Ακόμα και στα επίπεδα που έχει φτάσει και διαπραγματεύεται με αποτίμηση 585 εκατ. ευρώ, δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης