Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανθίζει ο τουρισμός και το χειμώνα στην Αθήνα

Ανθίζει ο τουρισμός και το χειμώνα στην Αθήνα
του Χάρη Ντιγριντάκη
Σε πόλο έλξης για αρκετούς αλλοδαπούς τουρίστες αναδεικνύεται φέτος η Αθήνα τη χειμερινή περίοδο. Η εγγενής αδυναμία του προορισμού να προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό τη λεγόμενη χαμηλή σεζόν φαίνεται ότι σταδιακά ανατρέπεται, αφού οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου των Αθηνών και κυρίως περίξ του Συντάγματος ανεβαίνουν.
Ακόμη ιδιαίτερη ώθηση παρατηρείται και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως και σε ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών για συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών. Σημαντική συμβολή προς την ατραπό της τουριστικής ανόδου τη χειμερινή περίοδο, έχουν τόσο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος -με την προσέλκυση πτήσεων- όσο και οι τιμές των ξενοδοχείων που βοήθησαν στην κατεύθυνση ο προορισμός να γίνει πιο ελκυστικός έναντι του ανταγωνισμού.
Αναμφίβολα και ο ΕΟΤ παρά την έλλειψη κονδυλίων την τελευταία χρονιά έχει βάλει «πλάτη» προς την κατεύθυνση αυτή τα τελευταία έτη. Η περίοδος που η Αθήνα δεν είχε τουρισμός μέσα στο χειμώνα ανήκει στη λήθη του παρελθόντος και όλα δείχνουν ότι το μέλλον είναι ευοίωνο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης