Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μαρίνος Γιαννόπουλος - Παραμένει η αισιοδοξία για τα stress tests

Ελληνική Τράπεζα: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μαρίνος Γιαννόπουλος - Παραμένει η αισιοδοξία για τα stress tests
Ο M. Γιαννόπουλος αντικαθιστά τον Μάκη Κεραυνό ο οποίος αποχώρησε από την Ελληνική Τράπεζα την 1η Σεπτεμβρίου
Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας αναλαμβάνει από σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, ο Μαρίνος Γιαννόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Γιαννόπουλος διαθέτει πολύχρονη πείρα στον τραπεζικό τομέα.
Κατά τα τελευταία 35 χρόνια διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντικό στέλεχος της Chase Manhattan σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Φρανκφούρτη, Γενικός Διευθυντής της Ιονικής Τράπεζας και οικονομικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank.
Ο κ. Γιαννόπουλος έχει παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά παραμένει ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.
Ο κ. Γιαννόπουλος αντικαθιστά στη θέση του CEO τον Μάκη Κεραυνό ο οποίος αποχώρησε από την Ελληνική Τράπεζα την 1η Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε πριν από μερικά 24ωρα το www.bankingnews.gr, η Ελληνική Τράπεζα δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress tests της ΕΚΤ, σύμφωνα με την πρόεδρο Ειρένα Γεωργιάδου.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, είχε τονίσει πως «Έχουμε επαφές, τόσο με την κεντρική τράπεζα, όσο και με την ΕΚΤ. Η Ελληνική Τράπεζα δεν αναμένει εκπλήξεις από τα stress test. Αναμένουμε ότι μέχρι αρχές αυτού του μήνα θα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα και θα έχουμε περισσότερη ορατότητα ως προς το τελικό νούμερο το οποίο δεν θα είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η τράπεζα έχει προσλάβει το διεθνή οίκο Rothschild, ο οποίος μας συμβουλεύει για πιθανή αύξηση κεφαλαίου».
Σύμφωνα με την Ε. Γεωργιάδου, το ποσό που ενδεχομένως να προκύψει από μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου θα αφορά χρήματα τα οποία θα βάλουν μέσα κυρίως οι υφιστάμενοι μέτοχοι, αλλά και νέοι, για ανάπτυξη της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης