Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παραγκωνίζεται ο Λάτσης στην Εθνική τράπεζα – Αποχωρούν η Π. Χατζησωτηρίου και o Δημόπουλος – Αύριο το ΔΣ

Παραγκωνίζεται ο Λάτσης στην Εθνική τράπεζα  – Αποχωρούν η Π. Χατζησωτηρίου και o Δημόπουλος – Αύριο το ΔΣ
Η νέα διοίκηση της Εθνικής προβαίνει σε σημαντικές αλλαγές διοικητικές, συμβολικές και πρακτικές αναβαθμίζοντας....την Εθνική
(upd4)Σημαντικές διοικητικές και θεσμικές αλλαγές προωθεί η νέα διοίκηση της Εθνικής υπό την Λούκα Κατσέλη (πρόεδρος) και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (διευθύνοντα σύμβουλο).
Η νέα διοίκηση η οποία μέχρι τώρα κινείται άψογα έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην Εθνική, απόλυτα απαραίτητες και επιβεβλημένες και παράλληλα να αντιμετωπίσει πολλά κακώς κείμενα στην Εθνική.
Ποιες είναι οι κινήσεις αυτές;
1)Αύριο 30 Απριλίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής για να επικυρώσει τις αλλαγές που έχουν ήδη σημειωθεί με την παραίτηση Πέτρου Χριστοδούλου από το διοικητικό συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ήταν αυτός που ζήτησε από τον Χριστοδούλου να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο.
Σε μια στιχομυθία αναφέρθηκαν τα εξής.
Χριστοδούλου τι θέλεις να κάνω απευθυνόμενος στον Φραγκιάδακη;
Φραγκιαδάκης προς Χριστοδούλου να κάνεις αυτό που πρέπει.
Η παραίτηση ήταν αυτό που έπρεπε να είχε συμβεί μήνες πριν.
Ο Χριστοδούλου είχε αποχωρήσει από την Εθνική και από την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αλλά παρέμενε αναίτια στο ΔΣ ως μη εκτελεστικό μέλος....
Το αναίτια δεν είναι ακριβώς αναίτια αλλά άλλη φορά θα αναφερθούμε διεξοδικά στο θέμα....
2)Στα μέσα Μαίου θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα διοικητικών αλλαγών με τεράστια σημειολογία.
Ήδη η Πόλα Χατζησωτηρίου εκ των βασικών στελεχών του Λάτση θα αποχωρήσει, έχει ξεκινήσει ήδη την αποστολή βιογραφικών αν και στο τέλος…θα καταλήξει πάλι στις επιχειρήσεις Λάτση.
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξανδρου Τουρκολιά του πρώην CEO της Εθνικής επίσης θα αποχωρήσει από την θέση του Γενικού Διευθυντή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η επαναπρόσληψη Δημόπουλου, είχε αποχωρήσει από την Εθνική με την εθελουσία έξοδο και την επομένη ημέρα επαναπροσλήφθηκε (26 Ιουνίου 2014) κατά τρόπο…που δεν συνάδει με τα τραπεζικά ήθη.
Είχαν προκληθεί πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εθνικής αλλά ήταν προσωπικός φίλος του Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Να σημειωθεί ότι ο Δημόπουλος είχε 3 γραφεία με πληθώρα συμβούλων και προσωπικού (Γραφείο στην Αιόλου, γραφείο στην Εθνική Ασφαλιστική και Γραφείο στην Λ. Καβάλας στην διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων)
Ο Δημόπουλος θα αποχωρήσει μέσα στον Μάιο από την Εθνική τράπεζα.
3)Οι κινήσεις αυτές ειδικά με την αποχώρηση της Χατζησωτηρίου από την Εθνική είναι μιας σαφής ένδειξη ότι ο Λάτσης με το 1,03% που κατέχει στην Εθνική παραγκωνίζεται.
Μετά την Eurobank ο Λάτσης που δραπέτευσε αποφεύγοντας να πληρώσει 2,5 δισεκ…..παραγκωνίζεται και στην Εθνική τράπεζα.
Η εξέλιξη αυτή έχει τεράστια σημειολογία και αποτελεί μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλους όσους καρπώθηκαν και ωφελήθηκαν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
4)Οι διοικητικές αλλαγές όμως θα επεκταθούν και σε άλλα στελέχη όπως π.χ. του Παλαιολόγου που είναι επικεφαλής ασφαλείας και προμηθειών στην Εθνική, προσωπικός φίλος του Δημόπουλου.
Οι αντιδράσεις για το πρόσωπο του είναι πολλές και εντεινόμενες.
Υπάρχει μεγάλη οργή για το πρόσωπο του στο εσωτερικό της τράπεζας και τον ρόλο που διαδραμάτισε επί θητείας Τουρκολιά.
5)Η νέα διοίκηση της Εθνικής φέρνει νέα ήθη στην Εθνική, ήθη που τιμούν την τραπεζική παράδοση και εναρμονίζονται με την λογική.
Ας δούμε εν συντομία ορισμένα ακραία και παράλογα της Εθνικής τράπεζας που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν ως προκλητικά και απαράδεκτα.
Α)Γνωρίζετε ότι η Εθνική διαθέτει 178 αυτοκίνητα σε συμβούλους, προσέξτε μόνο σε συμβούλους;
Β)Γνωρίζετε ότι η Εθνική διαθέτει 11 άτομα φύλαξη στον Τουρκολιά ο οποίος δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας από το εγκεφαλικό που υπέστη.
Γ)Γνωρίζετε ότι ο Ζανιάς διαθέτει 10 άτομα για φύλαξη σε εικοσιτετράωρη βάση, παρ΄ ότι έχει αποχωρήσει από την Εθνική τράπεζα;
Δ)γνωρίζετε ότι ο Δημόπουλος είχε 6 άτομα ασφάλειας στο σπίτι του στην Παιανία;
Ε)Γνωρίζετε ότι η Εθνική έχει εκατοντάδες συμβούλους όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες πάνω από 500 αναφέρουν ορισμένες πηγές;
Στ)Γνωρίζετε ότι μια κυρία που προσφάτως προσελήφθη στην Εθνική προκαλεί με την στάση της και την ενδυματολογική της συμπεριφορά και η οποία αμείβεται με 7,5 χιλιάδες ευρώ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε;
Ζ)Γνωρίζετε ότι έχουν προσληφθεί σύμβουλοι στην Εθνική με 7.550 ευρώ μηνιαίως αλλά και άλλοι με 12.380 ευρώ μηνιαίως και είναι αμφίβολο αν ξέρουν τι είναι το core tier 1;
Η)Υπάρχουν και άλλα, όπως η συμμετοχή - πρώην στελέχους πλέον - σε gay πάρτι στην Μύκονο ή το πως προσλαμβάνονταν τα στελέχη των συνδικαλιστών ούτε κάν από το παράθυρο αλλά από τον φεγγίτη.
Θ)Υπάρχουν και άλλα, ποια εισαγγελέας ελέγχει την υπόθεση Πανγαία και έφθασε έως την διοίκηση;
Τί είπε η νομική υπηρεσία της τράπεζας;
Ποιοι λογαρισμοί θα ανοίξουν;
Και πολλά άλλα....προσεχώς....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης