Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαλαρώστε προσεχώς έρχεται μια ωραία πτώση – Αέρας η μετοχή της ΔΕΗ, το παράξενο φαινόμενο στις τράπεζες και η πρόταση έκπληξη

Χαλαρώστε προσεχώς έρχεται μια ωραία πτώση – Αέρας η μετοχή της ΔΕΗ, το παράξενο φαινόμενο στις τράπεζες και η πρόταση έκπληξη
Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι επενδυτές πρέπει να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μια ωραία πτώση που έρχεται προσεχώς στις αγορές και στην δική μας λούμπα…
Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό χρηματιστήριο έφθασε στις 917 μονάδες και βρίσκεται περίπου 6% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους στις 974 μονάδες.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι επενδυτές πρέπει να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μια ωραία πτώση που έρχεται προσεχώς στις αγορές και στην δική μας λούμπα…
Η λούμπα σημαίνει μεταφορικά ότι έπεσες σε παγίδα… στα μέρη μου σημαίνει μια μικρή έκταση με λασπώδες νερό.
Το ελληνικό χρηματιστήριο επειδή δεν έχει βάθος είναι μια λούμπα και είτε το μεταφράσετε ως παγίδα είτε ως μια μικρή έκταση σε λασπώδες νερό το συμπέρασμα είναι ότι… δεν είναι κάτι καλό η λούμπα.
Προσεχώς πληροφορούμαστε έρχεται πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές οπότε και το δικό μας θα ακολουθήσει την ίδια τάση… και επειδή είναι λούμπα να προσέξετε να μην παγιδευτείτε.

Μετοχή της ΔΕΗ… είναι αέρας σκέτος ή αέρας κοπανιστός

Κάποτε είχαμε αναφέρει ότι το bankingnews έχει ανακαλέσει όταν έγραφε ότι η μετοχή της ΔΕΗ είναι φούσκα είναι στην κυριολεξία φουσκάρα.
Που είναι οι θιασώτες της μετοχής τώρα που βρίσκεται κάτω από τα 9 ευρώ την τιμή της πανάκριβης αύξησης κεφαλαίου.
Ξέρω θα εμφανιστείτε σαν τα σαλιγκάρια όταν θα επανέλθει η μετοχή πάνω από τα 9 ευρώ.
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η συμπεριφορά της μετοχής της ΔΕΗ είναι απλά το αποτέλεσμα των παραμυθιών που έχει πει η διοίκηση στους επενδυτές.
Η ΔΕΗ συνεχίζει να βγάζει ζημίες και η ΔΕΗ συνεχίζει να μην παρουσιάζει την αλήθεια… ότι είναι μια εισηγμένη εταιρία με τραγικά χαμηλό περιθώριο κέρδους… εάν και όποτε προκύψει.

Το παράξενο φαινόμενο στις ελληνικές τράπεζες

Βλέπουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν χωριστεί χρηματιστηριακά σε δύο κατηγορίες η Eurobank και η Εθνική είναι το ένα group με αποτιμήσεις 3,97 δισεκ. και 3,33 δισεκ. αντίστοιχα σχεδόν 700 εκατ διαφορά.
Το δεύτερο Group η Alpha bank με 2,58 δισεκ. και η Πειραιώς με 1,70 δισεκ.
Το ενδιαφέρον εδώ είναι η Alpha bank η οποία προ της ουκρανικής κρίσης πάλευε για την δεύτερη θέση και τώρα υπολείπεται 800 εκατ από την δεύτερη Εθνική τράπεζα.
Η Alpha bank βρίσκεται στα 1,10 ευρώ και πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δείξει καλύτερη εικόνα καθώς είναι υποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.
Δεν πιστεύουμε όμως τους υπερφίαλους στόχους…
Ως προς την Πειραιώς κατανοούμε ότι έρχεται και νέα εθελουσία έξοδος για να μειωθούν τα κόστη επίσης είναι υποτιμημένη χρηματιστηριακά.
Ωστόσο αναφέρουμε με σαφή τρόπο όσο τα κεφάλαια της Πειραιώς βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα η τράπεζα θα παραμένει στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών σε χρηματιστηριακή αξία αυτό δεν θα αλλάξει.

Πρόταση έκπληξη

Έχει υποβληθεί μια πρόταση κάπου που έχει μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματικό, χρηματιστηριακό και στρατηγικό.
Καταρρίπτει μύθους, προπαγάνδα, φήμες, διαρροές και επιβεβαιώνει ότι κάποιοι είναι σταθερά σοβαροί κόντρα στην παραπληροφόρηση.
Αναμένοντας την απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης