Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι επενδυτές του χρηματιστηρίου να προσέξουν – Ξεχάστε το ράλι, προετοιμαστείτε για τα χειρότερα, είμαστε ακριβή αγορά

Οι επενδυτές του χρηματιστηρίου να προσέξουν – Ξεχάστε το ράλι, προετοιμαστείτε για τα χειρότερα, είμαστε ακριβή αγορά
Τα ανοδικά περιθώρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς έχουν δραματικά μειωθεί και αυξηθεί τα καθοδικά περιθώρια
Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου να προσέξουν… το τοπίο έχει ως εξής στην ελληνική αγορά.
Οι τράπεζες γνωρίζουμε τι κέρδη θα επιτύχουν το 2024 και 2025…
Γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρίες έχουν εξαντλήσει τα όρια τους…
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα έδωσε bonus 450 μονάδες με 500 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και αυτό ήταν.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα αναβάθμιση της Ελλάδος το 2024 και καλώς να μην υπάρξει νέα αναβάθμιση, η Ελλάδα δεν την αξίζει.
Γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος σε ώριμη χρηματιστηριακή αγορά θα είναι ένα ακόμη λάθος καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη.
Γνωρίζουμε ότι τα placement στις τράπεζες και άλλες εταιρίες αύξησαν τον τζίρο από τα 80 στα 130 εκατ τίποτε το σπουδαίο.
Γνωρίζουμε ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν πολύ καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το χρηματιστήριο, στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα θα συμμετέχουν περισσότερο στις επενδύσεις.
Γνωρίζουμε ότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει καταστεί σαθρό…
Η δήθεν εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε μαντάρα, χάνει την αξιοπιστία της και επι της ουσίας δεν έφερε καμία αλλαγή… η ίδια σαπίλα που υπήρχε συνεχίζει να υπάρχει και επί ΝΔ.
Γνωρίζουμε επίσης ότι και στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει φως, διαίρεση και στασιμότητα…
Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ, εξέλιξη θετική μεν αλλά το ρίσκο εμπλοκής του ΝΑΤΟ παραμένει υψηλό…
Ωστόσο επειδή γνωρίζουν ότι θα ηττηθούν είναι σίγουρο ότι θα το σκεφθούν να εμπλακούν σε μια Ουκρανία που ως κράτος δεν θα υπάρχει μετά τον έλεγχο του Kharkiv και της Οδησσού – ναι αυτής που επισκέφθηκε και ο Μητσοτάκης –

Τι θα συμβεί;

Τα ανοδικά περιθώρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς έχουν δραματικά μειωθεί και αυξηθεί τα καθοδικά περιθώρια.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια παρωχημένη, πανάκριβη, αγορά που στηρίζεται περισσότερο στην ευκαιριακή κερδοσκοπία παρά στις στρατηγικές επενδύσεις.
Εάν δούμε ψύχραιμα π.χ. τις τράπεζες που είναι πλέον ένας εξυγιασμένος και κερδοφόρος κλάδος κανείς μεγάλος επενδυτής δεν έχει εμφανιστεί, το Fairfax υπάρχει από το 2012, όπως και ο Paulson.
Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μια σοβαρή επενδύσιμη χρηματιστηριακή αγορά, είναι μια εφήμερη αγορά που κυριαρχεί η αρπαχτή… να κερδίσουμε και να φύγουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης