Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Ουδέτεροι... σχεδόν αρνητικοί οι αναλυτές της Pimco για την Ιταλία και την Ισπανία - Η ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ επισκιάζει τα τεράστια ακόμη προβλήματα

Ουδέτεροι... σχεδόν αρνητικοί οι αναλυτές της Pimco για την Ιταλία και την Ισπανία - Η ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ επισκιάζει τα τεράστια ακόμη προβλήματα
Ουδέτεροι, σχεδόν αρνητικοί (neutral-to-underweight), δηλώνουν οι αναλυτές της Pimco για την Ιταλία και την Ισπανία, σε μία αγορά που εμφανίζει έντονα τα χαρακτηριστικά της νευρικότητας και της αστάθειας.
Σύμφωνα με τον Andrew Balls, επικεφαλής του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, πλέον οι επενδυτές δεν αναζητούν σχετικά καλύτερες αποδόσεις, αλλά τις απόλυτα καλές αποδόσεις σε ποιοτικά χαρτοφυλάκια. Έτσι, είναι επόμενο να πληγεί η ελκυστικότητα των ισπανικών και των ιταλικών τίτλων, μετά και το πρόσφατο ράλι που σημειώθηκε στην αγορά.
Σύμφωνα με τον Balls, αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω αν ληφθεί υπόψιν η ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζουν αρκετές κεντρικές τράπεζες, που καθιστά το χρέος λιγότερο ελκυστικό. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόσφατο αποδίδεται στην τεράστια ρευστότητα που ρίχνουν στο σύστημα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η ρευστότητα αυτή επισκίασε, για την ώρα, τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι οι τιμές των ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας θα πρέπει να πέσουν σημαντικά, προτού να εξετάσει το ενδεχόμενο να βγει και πάλι αγοραστής.
Η Pimco δεν έχει στα χαρτοφυλάκιά της κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης