Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τα πάντα για τα λάδια των κινητήρων

Τα πάντα για τα λάδια των κινητήρων
Ο ρόλος των λαδιών είναι πολύ σημαντικός για την καλή λειτουργία του κινητήρα. Η τακτική αλλαγή στους προγραμματισμένους χρόνους είναι πολύ σημαντική για τη μακροζωία του.
Είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία, τη λίπανση και την ψύξη των κινητήρων των αυτοκινήτων.
Χωρίς λάδι, ο κινητήρας θα υπερθερμαινόταν, οι μεταλλικές επιφάνειες θα τρίβονταν μεταξύ τους προκαλώντας φθορά και πολύ μεγάλη καταστροφή.

Τι χρώμα έχει το λάδι – Γιατί αλλάζει και μαυρίζει


Όταν το λάδι είναι φρέσκο, έχει μια χρυσαφένια απόχρωση, καθαρή και διαφανής. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση, το λάδι αρχίζει να μαυρίζει. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάδι απορροφά τους ρύπους και τα σωματίδια που προκύπτουν από την καύση καθώς και τα μεταλλικά σωματίδια που αποκολλούνται από τις επιφάνειες των μερών του κινητήρα λόγω φθοράς. Εάν το λάδι είναι πολύ μαύρο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αλλαχθεί. Εκτός από το χρώμα, το πυκνό και έντονα μαύρο λάδι μπορεί να έχει μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν να φθείρουν τον κινητήρα. Επίσης, οι υψηλές θερμοκρασίες με τις οποίες λειτουργεί ο κινητήρας μπορούν να οδηγήσουν στην οξείδωση του λαδιού, καθιστώντας το πιο σκούρο (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης