Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

H Hyundai βρήκε τη λύση για τις solid state μπαταρίες

tags :
H Hyundai βρήκε τη λύση για τις solid state μπαταρίες
Εδώ και χρόνια, οι κατασκευαστές μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων διαφημίζουν τις solid state μπαταρίες ως την απόλυτη λύση στα τρέχοντα ζητήματα κινητικότητας
Η Hyundai, ο νοτιοκορεατικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα μία πρωτοποριακή πατέντα για μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που διαθέτει συστήματα ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας.
Αυτή η καινοτομία θα μπορούσε ενδεχομένως να επιταχύνει την ενσωμάτωση των μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη στα ηλεκτρικά οχήματα, αντιμετωπίζοντας μακροχρόνιες προκλήσεις στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.
Εδώ και χρόνια, οι κατασκευαστές μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων διαφημίζουν τις solid state μπαταρίες ως την απόλυτη λύση στα τρέχοντα ζητήματα κινητικότητας. Η τεχνολογία αυτή, ωστόσο, παραμένει σε φάση ανάπτυξης, με αισιόδοξες προβλέψεις που υποδηλώνουν ότι η ευρεία υιοθέτηση μπορεί να μη συμβεί πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας.
Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης περιλαμβάνουν αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα που οδηγεί σε αυξημένη αυτονομία, μειωμένο βάρος και μέγεθος, ταχύτερους χρόνους φόρτισης και αυξημένη ασφάλεια λόγω της απουσίας κινδύνων διαρροής υγρού ηλεκτρολύτη (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης