Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP Ουγγαρίας – Κατατακτήριες: Pole για τον Norris και 1-2 για την McLaren

GP Ουγγαρίας – Κατατακτήριες: Pole για τον Norris και 1-2 για την McLaren
Ο Lando Norris ήταν ταχύτερος στην Βουδαπέστη σημειώνοντας την 3η pole στην καριέρα του. Η McLaren είχε μία εξαιρετική εμφάνιση με τον δεύτερο ταχύτερο Piastri με διαφορά μόλις 0,022 δλ. Αύριο στις 16:00 ο αγώνας
Ο Norris πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο με 1:15,227 στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, καθώς μια δεύτερη απόπειρα να επεκτείνει το προβάδισμά του διακόπηκε από κόκκινη σημαία που προκάλεσε ο Yuki Tsunoda με το ατύχημά του στη στροφή 5.
Ο Max Verstappen είχε ξεκινήσει το Q3 με χρόνο 1:15,555 στην πρώτη του προσπάθεια, αν και δήλωσε ότι ήθελε «περισσότερη» μπροστινή πτέρυγα στην αναβαθμισμένη RB20 για μια δεύτερη προσπάθεια με νέα ελαστικά, καθώς έχασε χρόνο στον Q2.
Αυτό το μειονέκτημα έγινε ορατό όταν ο Norris βρήκε πάνω από τρία δέκατα του δευτερολέπτου, ανεβαίνοντας στην κορυφή και κατακτώντας προσωρινά την pole position.
Ο Piastri ξεπέρασε τον αρχικό χρόνο του Verstappen στην επόμενη προσπάθειά του, μένοντας 0,022 δευτερόλεπτα πίσω από τον αρχικό χρόνο του Norris, και αυτό τον τοποθέτησε επίσης μπροστά από την επόμενη προσπάθεια του Verstappen: 1:15,273.
Ο Yuki Tsunoda έφερε την κόκκινη σημαία με μόλις δύο λεπτά να απομένουν, όταν βγήκε στην έξοδο της Στροφής 5 και χτύπησε την RB του στον εξωτερικό τοίχο.
To Q ξανάρχισε, αν και ο Verstappen δεν βγήκε στην πίστα καθώς η Red Bull δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει τον χρόνο της με χρησιμοποιημένα ελαστικά. Αυτό αποδείχθηκε σωστό για όσους έτρεξαν, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των McLaren στην πρώτη σειρά.
Ο Carlos Sainz ξεκινάει τον αυριανό αγώνα δίπλα στον Verstappen, στη δεύτερη σειρά, ενώ οι Lewis Hamilton και Charles Leclerc κατέκτησαν την πέμπτη και έκτη θέση.
Οι Aston Martin του Fernando Alonso και Lance Stroll ήταν έβδομοι και όγδοοι, ενώ ο Daniel Ricciardo ανέβηκε στην ένατη θέση αφού βελτίωσε τον χρόνο του μετά την κόκκινη σημαία, αφήνοντας τον Tsunoda στη δέκατη θέση (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης