Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το νέο Audi A5 αντικαθιστά το A4

tags :
Το νέο Audi A5 αντικαθιστά το A4
To νέο A5 Sedan θα αντικαταστήσει το σεντάν A4 και το A5 Sportback παίρνει τη θέση του A4 Αvant. Διαθέσιμα από το τέλος του έτους - Συνεχίζουν τα S5
Η Audi παρουσίασε το νέο A5, το οποίο αντικαθιστά το σημερινό A4, εισάγοντας μια νέα πλατφόρμα για κινητήρες εσωτερικής καύσης και μια σειρά από σημαντικά αναβαθμισμένους κινητήρες.
Η αλλαγή ονομασίας αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της γερμανικής εταιρείας για τα επόμενα μοντέλα της, με τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης να παίρνουν μονές αριθμήσεις και τα ηλεκτρικά ζυγούς αριθμούς.
Το νέο A5 θα διατίθεται σε εκδόσεις sedan και estate, ωστόσο η Audi έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν coupe ή cabriolet εκδόσεις.
Το νέο A5 έχει μεγαλώσει σημαντικά, με μήκος 4,83 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και μεταξόνιο 2,9 μέτρα, προσφέροντας περισσότερο χώρο στο εσωτερικό.
Η σχεδίαση του A5 είναι εξέλιξη του A4, με ομαλές γραμμές και επιρροές από το A6 E-tron concept.
Και τα δύο αμαξώματα διαθέτουν μια πλατιά και επίπεδη μάσκα Singleframe με τρισδιάστατη κυψελωτή δομή και νέα φανάρια. Οι μικροί πρόβολοι και οι έντονοι αεραγωγοί στους προφυλακτήρες ενισχύουν την αθλητική εμφάνιση.
Τα νέα OLED φώτα εμπρός και πίσω μπορούν να εμφανίζουν οκτώ διαφορετικά μοτίβα το καθένα και διαθέτουν Dynamic mode που αλλάζει συνεχώς αυτό που προβάλλεται.
Η σπορ γραμμή τονίζεται από νέες, επίπεδες χειρολαβές και σπορ σχεδιασμένες πλευρικές ποδιές.
Τα μοντέλα S και η έκδοση S-Line ξεχωρίζουν με μεγαλύτερους αεραγωγούς και σπορ διαχύτες (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης