Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τι καλύπτει η Πράσινη Κάρτα αυτοκινήτου

tags :
Τι καλύπτει η Πράσινη Κάρτα αυτοκινήτου
Όταν προγραμματίζεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σου, το τελευταίο που θέλεις να σκεφτείς είναι το ενδεχόμενο να χρειαστείς την ασφαλιστική σου εταιρεία.
Παρόλα αυτά, η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τη δική σου προστασία αλλά και γιατί απαιτείται από τον νόμο.
Εδώ, θα καταρρίψουμε τρεις κοινούς μύθους σχετικά με την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου και θα σε ενημερώσουμε για το τι πραγματικά προσφέρει.
Μύθος 1ος: Η Πράσινη Κάρτα επεκτείνει το συμβόλαιο ασφάλειας οχήματος που έχεις στο εξωτερικό Η πράσινη κάρτα δεν επεκτείνει το υπάρχον ασφαλιστικό συμβόλαιο που έχεις στη χώρα σου, αλλά εξασφαλίζει την κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό.
Με άλλα λόγια, πιστοποιεί ότι είσαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα και καλύπτει την ελάχιστη υποχρεωτική κάλυψη για αστική ευθύνη στις χώρες που συμμετέχουν στο Σύστημα Πράσινων Καρτών.
Αν επιθυμείς επιπλέον καλύψεις, όπως για ζημιές στο όχημα ή για μεταφορά φορτίου, θα πρέπει να απευθυνθείς στην ασφαλιστική σου εταιρεία για να δεις αν μπορεί να προσφέρει αυτές τις καλύψεις για το εξωτερικό.
Αυτό μπορεί να συνεπάγεται επιπλέον κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, η διεθνής ισχύς των καλύψεων, όπως η οδική βοήθεια, εξαρτάται από το δίκτυο της ασφαλιστικής εταιρείας που σου παρέχει αυτή την υπηρεσία (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης