Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το εντυπωσιακό BYD Seal Excellence AWD

tags :
Δοκιμάζουμε το εντυπωσιακό BYD Seal Excellence AWD
Το όνομα BYD μοιάζει άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, ωστόσο τείνει να γίνει δημοφιλές με ραγδαίους ρυθμούς, χάρη σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως το Seal.
Σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορείς να περιμένεις πολλά όταν ακούς πως μία αυτοκινητοβιομηχανία μετά βίας έχει συμπληρώσει τα 20 χρόνια παρουσίας στους δρόμους του κόσμου.
Έπειτα σκέφτεσαι πως και η Tesla δεν είναι καμία εταιρεία με βαρύ όνομα στους τέσσερις τροχούς και έχουμε… πήξει στα Model 3.
Και αν ψαχτείς λιγάκι παραπάνω θα διαπιστώσεις πως η BYD μόνο τυχαία δεν είναι στον τομέα της τεχνολογίας.
Παράγει τις δικές της μπαταρίες, δικούς της ηλεκτροκινητήρες, microchip και αντλίες θερμότητας, ενώ πολλά από τα iPad που κυκλοφορούν φέρουν τη δική της υπογραφή.
Σας φθάνουν όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να ασχοληθείτε με την περίπτωση της ηλεκτρικής σπορ μπερλίνας της BYD;
Αν όχι, τότε μία γρήγορη πρώτη ματιά στο Seal θα κάνει ακόμη και τον πιο αδιάφορο να γεμίσει με πολλά ερωτηματικά.
Ας πάμε λοιπόν να απαντήσουμε στα περισσότερα από αυτά.
Πρώτα από όλα το μήκος τους κινέζικου μοντέλου φθάνει τα 4,8 μέτρα, με το πλάτος να αγγίζει τα 1,87 μέτρα και το ύψος να μην ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Είναι δηλαδή ένα σπορ σεντάν μεγάλων διαστάσεων που θα μπορούσες να το φέρεις στην ίδια αρένα αντιμέτωπο με ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Hyundai Ioniq 6 ή το Tesla Model 3.
Σε σχεδιαστικές πρωτοτυπίες βέβαια θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με το κορεατικό σεντάν, καθώς είναι γεμάτο τόλμη, λεπτομέρειες και στοιχεία που προκύπτουν από τη σχεδιαστική γλώσσα Dragon face των Κινέζων και το λεγόμενο Ocean Aesthetics που θέλει να προβάλει η BYD.
Τα όμορφα ενιαία φωτιστικά LED στο εμπρός μέρος βοηθούν, μαζί με τις διαγώνιες γραμμές του καπό, να σχηματιστεί κάπως ένα μεγάλο «Υ», ενώ στο πίσω μέρος διαγράφουν μικρές σταγόνες βροχής μέσα από την ενιαία φωτεινή λωρίδα.
Τα πλαϊνά μαρσπιέ και ο διαχύτης στο πίσω μέρος τονίζουν το σπορ στοιχείο του Seal, ενώ το σύμβολο «3.8s» πίσω και δεξιά αποτυπώνει την εκρηκτικότητα του χωρίς καν πρώτα να το οδηγήσεις (αναφέρεται στα 0-100 χλμ./ώρα).
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναδυόμενες «σικάτες» λαβές, οι 19άρες ζάντες αλουμινίου και ο κρυφός φυσικός διακόπτης για το πορτμπαγκάζ, που όλα συνηγορούν πως οι Κινέζοι αξίζουν την προσοχή μας και έχουν κατασκευάσει κάτι σπέσιαλ.
Είναι ένα χαμηλό σπορ σεντάν που φωνάζει από άκρη σε άκρη πως τολμάει αρκετά στο θέμα design, δε φοβάται να συγκριθεί με κανένα αντίστοιχο ηλεκτρικό, ενώ φυσικά και επόμενα σε προσκαλεί εντέχνως να δεις και το τι ακολουθεί στο εσωτερικό μέρος του Seal.
Εκεί ξεκινάει δυναμικά η γνωριμία με την κορυφαία εκδοχή της κινέζικης μπερλίνας (μία σουπερ πλούσια έκδοση διαθέσιμη στη χώρα μας), αφού η κεντρική περιστρεφόμενη οθόνη αφής έχει διαγώνιο 15,6 ίντσες, με τον πίνακα οργάνων να προσθέτει άλλες 10,25 ίντσες στον πλούσιο ψηφιακό κόσμο του Seal. (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης