Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RJO Futures (επενδυτική): Προετοιμαστείτε για νέα μεγάλη υποχώρηση στα εμπορεύματα

RJO Futures (επενδυτική): Προετοιμαστείτε για νέα μεγάλη υποχώρηση στα εμπορεύματα
O Μάρτιος ήταν ο πρώτος θετικός μήνας για την απόδοση του δείκτη εμπορευμάτων S&P GSCI από τον Οκτώβριο και ο καλύτερος μήνας από το Μάρτιο του 2006
Έπειτα από μερικές καλές εβδομάδες για τα εμπορεύματα, είναι πλέον καιρός όλοι να τα εγκαταλείψουν, υποστηρίζουν ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές.
Τα εμπορεύματα «όχι απλώς πλήττονται κυκλικά, αλλά επίσης πλήττονται εκ θεμελίων, οπότε θα περίμενα μία υποχώρησή τους τον επόμενο μήνα», επεσήμανε την Παρασκευή 1 Απριλίου στο CNBC ο Phillip Streible της επενδυτικής εταιρείας RJO Futures, η οποία εξειδικεύεται σε μελλοντικά συμβόλαια εκπλήρωσης εμπορευμάτων.
Τα ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, το χαλκό, το χρυσό και για άλλα εμπορεύματα κατέστησαν το Μάρτιο έναν άκρως επικερδή μήνα για τους «ταύρους».
Στην πραγματικότητα, ο Μάρτιος ήταν ο πρώτος θετικός μήνας για την απόδοση του δείκτη εμπορευμάτων S&P GSCI από τον Οκτώβριο και ο καλύτερος μήνας από το Μάρτιο του 2006.
Αλλά ο Streible είπε ότι μετά τα πρόσφατα κέρδη, οι διαπραγματευτές επανατοποθετούνται πιο αμυντικά, όπως η Federal Reserve αναπροσαρμόζει την στάση της σε ένα πιο ήπιο καθεστώς.
«Είδαμε σημαντικές κινήσεις αποκομιδής κερδών την πρώτη ημέρα του Β' τριμήνου», δήλωσε ο Streible.
«Έχουμε δει επίσης ότι οι περισσότεροι περιμένουν πως η Fed θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων».
Και από τεχνικής άποψης, τα εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο και ο χαλκός έχουν απλώς κερδίσει μια μικρή αναπήδηση στη μέση μιας μακροχρόνιας πτωτικής τάσης, δήλωσε ο Streible.



Εν τω μεταξύ, βραχυπρόθεσμα «εάν κοιτάξετε την κορυφή που έχουμε πιάσει, θα δείτε ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μία πτώση», σημειώνει ο διαπραγματευτής.
«Η πτωτική τάση κερδίζει δυναμική».
Τα προβλήματα στα εμπορεύματα θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να προκαλέσουν προβλήματα και στον τομέα των πρώτων υλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης