Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Τα δύσκολα δεν πέρασαν για την Ελλάδα - Προϋπόθεση οι 140+100 μεταρρυθμίσεις

tags :
Bloomberg: Τα δύσκολα δεν πέρασαν για την Ελλάδα - Προϋπόθεση οι 140+100 μεταρρυθμίσεις
Δεκάδες από τα 140 μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης ενώ πάνω από 100 επιπλέον δράσεις είναι απαραίτητες
Τα δύσκολα για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει, σημειώνει σε σημερινό του (31/07) δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.
Η επιστροφή στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα, η έγκριση της δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, η πιθανότητα συμμετοχής του ΔΝΤ με κεφάλαια και η αναβάθμιση του outlook από την S&P, βοήθησαν στην τόνωση του κλίματος μεταξύ των επενδυτών για τις προοπτικές της Ελλάδας.
Το πρόβλημα είναι, τονίζει το Bloomberg, ότι πολλά εξαρτώνται από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων,
Δεκάδες από τα 140 μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης ενώ πάνω από 100 επιπλέον δράσεις είναι απαραίτητες προκειμένου η Αθήνα να αποκτήσει πρόσβαση στο εναπομείναν ποσό, ύψους 26,9 δισ. ευρώ, πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018,     σημειώνει το Bloomberg.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σφίξει το ζωνάρι, δεν έχει πολλά να επιδείξει σε επίπεδο δομικών μεταρρυθμίσεων.
Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστούν μια «πολιτική βόμβα», καθώς οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρήσεις μετρούν το κόστος της κρίσης.
«Το πραγματικό πρόβλημα με μεταρρυθμίσεις όπως το φορολογικό και η απονομή της δικαιοσύνης, απαιτούν μακροχρόνια εφαρμογή», τονίζει ο καθηγητής αναπληρωτής καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Και προσθέτει ότι τα μέτρα περικοπών έχουν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εφαρμογή των μακροπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης