Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα ξεκινήσει τον «χορό» της μείωσης επιτοκίων

ING: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα ξεκινήσει τον «χορό» της μείωσης επιτοκίων
Θα «προλάβει» τη Federal Reserve
Σχετικά Άρθρα
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) θα ξεκινήσει των κύκλο της νομισματικής χαλάρωσης μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, εκτιμούν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ING, «βλέποντας» την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Αύγουστο ή ίσως ακόμη και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
«Η στερλίνα θα μπορούσε να δεχθεί μεγαλύτερη πίεση, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι λιγότερο ανησυχητικό για την BoE τώρα από ό,τι ήταν το 2022 ή το 2023», σχολιάζει η ολλανδική τράπεζα, ενώ συμπληρώνει: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας έστειλε το μήνυμα πρόσφατα ότι η προοπτική του Ηνωμένου Βασιλείου για τον πληθωρισμό είναι “μάλλον διαφορετική” από τις ΗΠΑ. Αυτό το συναίσθημα επαναλήφθηκε από τον αναπληρωτή κυβερνήτη την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “πιάνει γρήγορα” τον αποπληθωρισμό, μια σημαντική παρέμβαση ενός από τα πιο “επιθετικά μέλη” της επιτροπής.
Μέχρι τώρα, οι επενδυτές ανέμεναν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στις μειώσεις επιτοκίων φέτος, παρά την αυξανόμενη απόκλιση μεταξύ των προσδοκιών της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου (6%) είναι αισθητά υψηλότερος από τις ΗΠΑ (5,3%) ή την ευρωζώνη (4,0%) και οι επενδυτές δυσκολεύτηκαν να δουν ότι η BoE μπορεί να μειώσει μπροστά από τη Fed.
Αλλά αυτό αλλάζει. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα δύο μειώσεις επιτοκίων στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, ξεκινώντας από τον Αύγουστο».
«Να θυμάστε ότι δεν ακούμε από αξιωματούχους της BoE τόσο συχνά όσο από τους συναδέλφους τους στην ΕΚΤ ή στη Fed, όπου υπάρχουν σχεδόν καθημερινά σχόλια για τις προοπτικές των επιτοκίων. Ο απόηχος της κρίσης του μίνι προϋπολογισμού του 2022, ήταν ένα σπάνιο παράδειγμα στο οποίο η ΒοΕ είπε στις αγορές ότι έκαναν λάθος στις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων», υπενθυμίζει η ING.
unnamed_4_1.png
unnamed_5.png
unnamed_6.png
unnamed_7.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης