Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους ΙΡΙΣ 2023 για την ταινία AirHostess-737, συμπαραγωγής COSMOTE TV

Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους ΙΡΙΣ 2023 για την ταινία AirHostess-737, συμπαραγωγής COSMOTE TV
Οι συνδρομητές της COSMOTE TV μπορούν να απολαύσουν την «AirHostess-737», απόψε στις 21:30 στο COSMOTE CINEMA 2

Το Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους ΙΡΙΣ 2023, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, απέσπασε η ταινία «AirHostess-737», σε παραγωγή ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε και σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική διάκριση για την τελευταία μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου.
Οι συνδρομητές της COSMOTE TV μπορούν να απολαύσουν την «AirHostess-737», απόψε στις 21:30 στο COSMOTE CINEMA 2.
Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα.
Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, η σορός της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.
Μέχρι σήμερα η ταινία «AirHostess-737» έχει διαγωνιστεί σε περισσότερα από 60 διεθνή φεστιβάλ με σημαντικές διακρίσεις (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας), πετυχαίνοντας παγκόσμια αναγνώριση, ενώ η πρωταγωνίστρια, Λένα Παπαληγούρα, έχει κερδίσει 7 βραβεία για την ερμηνεία της. Μετά το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ της επιτροπής του 49ου Φεστιβάλ του Σιάτλ, η ταινία τοποθετείται στη μεγάλη λίστα ταινιών μικρού μήκους, από την οποία θα προκύψει η υποψήφια πεντάδα για τα Όσκαρ του 2024. Η ταινία συνεχίζει τη διεθνή φεστιβαλική της πορεία. 
Η COSMOTE TV στηρίζει ενεργά τον ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από χορηγίες, την παραγωγή περιεχομένου, καθώς και μέσα από μεγάλου και μικρού μήκους συμπαραγωγές μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation.
Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand μέσα από τη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης