Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα τον Δεκέμβριο – Σε χαμηλό τριών μηνών ο PMI

Βρετανία: Επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα τον Δεκέμβριο – Σε χαμηλό τριών μηνών ο PMI
Αδύναμη ανάπτυξη της παραγωγής και των νέων παραγγελιών
Με χαμηλότερες ταχύτητες ολοκλήρωσε το 2014 ο μεταποιητικός τομέας της Βρετανίας, καθώς το ποσοστό επέκτασης στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες τον Δεκέμβριο ήταν το δεύτερο χαμηλότερο για πάνω από ενάμισι έτος.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI, που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες τον Δεκέμβριο έναντι των 53,3 μονάδων τόσο του Νοεμβρίου όσο και του Οκτωβρίου του 2014.
Όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος της Markit, Ντέιβιντ Νομπλ, το 2014 ολοκληρώθηκε με τον συνήθη, αν και πιο αδύναμο, ρυθμό, με την ανάπτυξη να παραμένει ισχυρή.
Η εγχώρια αγορά συνέχισε να αποτελεί το βασικό οδηγό και παρά το γεγονός ότι οι αγορές σε Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή ενισχύθηκαν ελαφρώς, η δραστηριότητα αυτή δεν ήταν αρκετή για να συνεισφέρουν σημαντικά.
Σε γενικές γραμμές, τονίζεται, η εικόνα καταδεικνύει μια σταθερότητα και μια καλή βάση επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον τομέα το 2015, αν τα επίπεδα κινδύνου και ευκαιριών παραμείνουν τα ίδια και το σκηνικό στην παγκόσμια οικονομία παρουσιάσει παρόμοιες προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης