Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deloitte: Οι επικεφαλής επιχειρήσεων στη Βρετανία αμφιβάλλουν για τα οφέλη της Ε.Ε. - Στο 62% όσοι είναι κατά του Brexit

Deloitte: Οι επικεφαλής επιχειρήσεων στη Βρετανία αμφιβάλλουν για τα οφέλη της Ε.Ε. - Στο 62% όσοι είναι κατά του Brexit
Η υποστήριξη της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. μεταξύ των επιχειρηματιών υποχώρησε στο 62% το δ' 3μηνο του 2015 από το 74% το καλοκαίρι
Η υποστήριξη της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. έχει μειωθεί μεταξύ των οικονομικών διευθυντών των top επιχειρήσεων της χώρας, καθώς οι ανησυχίες τους έχουν στραφεί προς άλλους κινδύνους που εγκυμονούν.
Το ποσοστό των οικονομικών διευθυντών που υποστηρίζουν την συνέχιση της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ε.Ε. υποχώρησε στο 62% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 από το 74% το περασμένο καλοκαίρι, όπως δείχνει έκθεση της Deloitte.
Όπως σημειώνει ο David Sproul, διευθύνων σύμβουλος της Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο, «μια σαφής πλειοψηφία οικονομικών διευθυντών συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., όμως το ποσοστό αυτών που εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους έχει υποχωρήσει».
Προσθέτει δε, ότι η πτώση αντικατοπτρίζει μια μείωση της υποστήριξης στην παραμονή της Ε.Ε. μεταξύ του ευρύτερου κοινού τους τελευταίους έξι μήνες.



Η Deloitte πραγματοποίησε σχετική δημοσκόπηση σε 137 οικονομικούς διευθυντές.
Από αυτούς, το 28% ανέφερε ότι η απόφασή τους σχετικά με το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ε.Ε. θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, με τις Βρυξέλλες.
«Με σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών να δηλώνουν αναποφάσιστοι σχετικά με τη θέση που θα κρατήσουν ή να περιμένουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, η τελική συμφωνία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων όσον αφορά την συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte.
Πέραν της μείωσης της υποστήριξης της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ε.Ε., η έρευνα της Deloitte αποκάλυψε επίσης αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την οικονομική αβεβαιότητα.
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια, όταν η Ευρωζώνη ήταν σε ύφεση, καθώς οι οικονομικοί διευθυντές ανέφεραν ότι η διάθεσή τους για ανάληψη κινδύνου έχει επίσης υποχωρήσει.



Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deloitte, Ian Stewart, ανέφερε ότι η πτώση αντανακλά «την αποστροφή ζημίας και την προσοχή στις χρηματιστηριακές αγορές» και πρόσθεσε ότι «με μεγαλύτερη επικέντρωση στον έλεγχο κόστους και λιγότερη έμφαση στην ανάπτυξη μέσω εξαγορών και κεφαλαιουχικών δαπανών, η στρατηγική των οικονομικών διευθυντών ήταν περισσότερο αμυντική απ' ό,τι υπήρξε τα τελευταία τρία χρόνια».
Αυτές οι ανησυχίες καταδεικνύουν μια μείωση «στην ανάπτυξη των εταιρικών προσλήψεων και των κεφαλαιουχικών δαπανών τους προσεχείς μήνες», ανέφερε ο Ian Stewart, καθώς η αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στα τέλη του 2012 «αντιστράφηκε το 2015».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης