Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι στην καλύτερη κατάσταση της 6ετίας – Θετικές οι χαμηλές τιμές πετρελαίου

Credit Suisse: Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι στην καλύτερη κατάσταση της 6ετίας – Θετικές οι χαμηλές τιμές πετρελαίου
«Το πετρέλαιο παγκοσμίως αποτελεί καλά νέα για όλες τις χώρες που το εισάγουν, θαυμάσια νέα για την αμερικανική οικονομία και τον αμερικανό καταναλωτή. Πραγματικά υποστηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse
Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι στην καλύτερη κατάσταση εδώ και έξι χρόνια, αν και η πρόοδος προς την ανάκαμψη είναι αργή, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, σε συνέντευξή του στο CNBC από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
«Νομίζω ότι η Ευρώπη είναι στην καλύτερη θέση που έχει υπάρξει από το 2010», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν υπήρξα αισιόδοξος για την Ευρώπη, είμαι καταγεγραμμένος ως bear έναντι του ευρώ, έτσι νομίζω το γεγονός ότι άλλαξα σε θετικός έχει τη σημασία του».
Η οικονομία της ζώνης του ευρώ αναπτύχθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2015, μια επιβράδυνση έναντι του 0,4% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse ανέφερε ότι οι επίμονα χαμηλές τιμές του πετρελαίου είναι θετικές για την παγκόσμια οικονομία.
«Παραμένω ακόμη στη θετική πλευρά, διότι το πετρέλαιο παγκοσμίως αποτελεί καλά νέα για όλες τις χώρες που το εισάγουν, θαυμάσια νέα για την αμερικανική οικονομία και τον αμερικανό καταναλωτή. Πραγματικά υποστηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη», ανέφερε.
Ο Tidjane Thiam παραδέχθηκε ότι η οικονομία βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς, ωστόσο πρόσθεσε ότι πολιτικά θέματα ανά την Ε.Ε. θα συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης