Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν περικοπές - Έως και -50% το bonus του CΕΟ

tags :
Credit Suisse: Τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν περικοπές - Έως και -50% το bonus του CΕΟ
Να μειωθεί μέχρι και 50% το προσωπικό του bonus ζήτησε ο CEO της τράπεζας μετά τις μεγάλες απώλειες και την «βουτιά» στην μετοχή της
Να περικοπεί του bonus του για το 2015 κατά 25% - 50% ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Suisse ο CEO της Tidjane Thiam μετά την γνωστοποίηση απωλειών για την εταιρεία για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Εκπρόσωπος της Credit Suisse δήλωσε ότι ο Tidjane Thiam ζήτησε από το ΔΣ να κόψει το bonus του για το 2016 σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον δύσκολο χρόνο που η τράπεζα πέρασε και με δεδομένο ότι μειώθηκαν τα bonus και για άλλα στελέχη της εταιρείας».
Ο Tidjane Thiam ανέλαβε τη διοίκηση του ομίλου τον Ιούλιου αναλαμβάνοντας να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο μιας σημαντικότατης αναδιάρθρωσης στους κόλπους της Credit Suisse.
Είχε δεσμευτεί ότι το bonus για τον δανειστή θα είναι 11% λιγότερο από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.
Είχε περιγράψει το θέμα των αμοιβών ως «πεδίο μάχης», σημειώνοντας ότι δεν ήταν ενάντια στα bonus για τους τραπεζίτες επενδυτές, αλλά με την αμοιβή να καθορίζεται, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με τις επιδόσεις.
Και είχε τονίσει ότι ορισμένοι τραπεζίτες δεν ήταν πρόθυμοι να δεχτούν αυτό το «κάτω».
Την περασμένη Πέμπτη, η Credit Suisse ανακοίνωσε απώλειες μεγαλύτερες από το αναμενόμενο για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων SF (5,8 δισ.$), καθώς η τράπεζα απορρόφησε την τεράστια επιβάρυνση από την απομείωση προβληματικών χρεών, υπέστη εκροές σε μονάδες διαχείρισης πλούτου, και κατέγραψε μειούμενους αριθμούς τραπεζικών επενδύσεων.
Οι μετοχές της Credit Suisse έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 χρόνων μετά την ανακοίνωση αυτή καταγράφοντας πτώση της τάξης του 11%.
Ταυτόχρονα, βέβαια, το τμήμα της Ασίας - Ειρηνικού είχε καλύτερη εικόνα αφού κατέγραψε νέα περιουσιακά στοιχεία ύψους 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το τέταρτο τρίμηνο.
Μείωση της αξίας των μετοχών τους κατέγραψαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι ανταγωνιστές της Credit Suisse, οι UBS και Deutsche Bank.
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Tidjane Thiam τόνισε ότι η μεταβλητότητα των αγορών και η υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη καθιστά «ιδιαίτερα προκλητικό» το περιβάλλον για τις τράπεζες.
Προσέθεσε, όμως, ότι θα προχωρήσει με το στρατηγικό σχέδιο ανάκαμψης της τράπεζα το οποίο παρουσίασε τον περασμένο χρόνο.
Και επανέλαβε ότι η Credit Suisse μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο των 3,5 δισεκατομμυρίων SF στις ετήσιες περικοπές κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης