Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Βουτιά της στερλίνας, έπειτα από δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα υπέρ του Brexit

tags :
CNBC: Βουτιά της στερλίνας, έπειτα από δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα υπέρ του Brexit
Εάν αυτό προκύψει από το δημοψήφισμα, το Brexit θα είναι το πιο σημαντικό οικονομικό γεγονός που θα δούμε φέτος
Η ώθηση στις δημοσκοπήσεις που έδωσε η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Barack Obama στο Ηνωμένο Βασίλειο στους υπέρμαχους της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. φαίνεται ότι έχει ήδη χαθεί μεταξύ των βρετανών πολιτών.
Τις τελευταίες 24 ώρες δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η καμπάνια των ευρωσκεπτικιστών υποστηρικτών της εξόδου από την Ε.Ε. προηγείται.
Η Βρετανία θα διεξάγει ένα κρίσιμο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου για τη συνέχιση η μη της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη χώρα και τους πολιτικούς ηγέτες της να κοντράρονται για το αν η χώρα θα παραμείνει μέρος της ομάδας των «28» ή αν θα πορευτεί μόνη της.
Εβδομαδιαία ηλεκτρονική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου από την εταιρεία ICM δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων ήταν υπέρ του Brexit, έναντι 44% που πιστεύουν ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στο μπλοκ των «28».
Ενισχύοντας τα ευρήματα αυτής της έρευνας, μια νέα δημοσκόπηση του Bloomberg έδειξε ότι το 43% των Βρετανών επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρώπη, ενώ το 45% προτιμά την αποχώρηση.
Ωστόσο, μία διαδικτυακή ψηφοφορία της TNS σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου αντιστρέφει το αποτέλεσμα, δείχνοντας το στρατόπεδο του «Μένουμε» στο 38% και το «Φεύγουμε» στο 34%.
Η στερλίνα κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της έναντι του αμερικανικού δολαρίου εδώ και έξι εβδομάδες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» τα αποτελέσματα των ερευνών.
Συγκεκριμένα, η στερλίνα υποχώρησε ακόμη και κάτω από το 1,45 δολ., καταγράφοντας πτώση κοντά στο 0,5%.
Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη, to Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bundesbank, Andreas Dombret, υπογράμμισε τον αντίκτυπο που θα έχει στις αγορές μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
«Το Brexit θα είναι το πιο σημαντικό οικονομικό γεγονός που θα δούμε φέτος.
Ελπίζω το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε.», είπε.
Ο Dombret δήλωσε ακόμη ότι θα «αισθανθεί μοναξιά» αν η Βρετανία αφήσει την Ευρώπη, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο πάντα συνεργάζονταν πολύ καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης