Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Στο 34% από 19% εκτινάχθηκε η πιθανότητα για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο του 2016

CNBC: Στο 34% από 19% εκτινάχθηκε η πιθανότητα για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο του 2016
Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση του Απριλίου αυξήθηκα πάνω από το 50% και η πιθανότητα για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούλιο
Οι πιθανότητες για μία αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Ιούνιο σχεδόν διπλασιάστηκαν, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, οι πιθανότητες για μία αύξηση τον Ιούνιο ήταν 19%, ενώ οι αγορές ανέμεναν ότι η πρώτη αύξηση για το 2016 θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Έπειτα από τιε σημερινές ανακοινώσεις, οι πιθανότητες για μία αύξηση επιτοκίων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Ιούνιος: Πιθανότητα 34%, από 19% προηγουμένως.
Ιούλιος: Πιθανότητα 51%, από 38% προηγουμένως.
Σεπτέμβριος: Πιθανότητα 63%, από 57% προηγουμένως.
Νοέμβριος: Πιθανότητα 65%, από 60% προηγουμένως.
Δεκέμβριος: Πιθανότητα 77%, από 74% προηγουμένως.
Φεβρουάριος 2017: Πιθανότητα 79%, από 76% προηγουμένως.
Οι πιθανότητες για αυξήσεις επιτοκίων φέτος έχουν αυξηθεί σημαντικά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έχουν προβεί σε «επιθετικά» σχόλια.
Την Τρίτη 17 Μαΐου, 3 στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί ότι η Fed μπορεί να αυξήσει και πάλι τα επιτόκιά της σύντομα.
Ο πρόεδρος της Fed Ντάλας, Robert Kaplan, είπε ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να δικαιολογήσει μία αύξηση επιτοκίων στο «όχι και τόσο μακρινό μέλλον», αλλά οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές.
Οι πρόεδροι της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, και της Ατλάντα, Dennis Lockhart, είπαν και οι δύο ότι η συνάντηση της Fed τον Ιούνιο θα είναι «ζωηρή».
Στην αργό της Fed, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι σε αυτή τη συνεδρίαση οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν εάν θα αυξήσουν το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της Fed, το οποίο από το Δεκέμβριο βρίσκεται στο 0,25%-0,50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης