Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 8ετίας η αύξηση στις τιμές κατοικιών – Στο +3% το α’ 3μηνο 2016

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 8ετίας η αύξηση στις τιμές κατοικιών – Στο +3% το α’ 3μηνο 2016
Η αύξηση στις τιμές κατοικιών αποτελεί ένα υγιές σημάδι για το σύνολο της Ευρωζώνης, καθώς αντικατοπτρίζει μία βελτίωση του οικονομικού κλίματος 
Σε υψηλό 8 ετών διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης στις τιμές κατοικιών της Ευρωζώνης το α’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα 12/7 η Eurostat.
Συγκεκριμένα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά +3% τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, σε ετήσια βάση, μία επίδοση που είχε να καταγραφεί από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2008.
Η αύξηση στις τιμές κατοικιών αποτελεί ένα υγιές σημάδι για το σύνολο της Ευρωζώνης, καθώς αντικατοπτρίζει μία βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των αγοραστών, που είναι οι απλοί πολίτες.
Επίσης, σε ορισμένες χώρες – μέλη η αυξημένη ζήτηση οφείλεται και στην πιο εύκολη παροχή στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αγορά που καταρρέει στις χώρες που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση, είναι αυτή των ακινήτων.
Ενδεικτικά, η χαμηλή ζήτηση που υπήρξε στην Ελλάδα μετά το 2009, οδήγησε σε πτώση των τιμών στις κατοικίες έως και -50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης