Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με λιγότερο από 5% το βρετανικό Δημόσιο στην Lloyds Bank - Ανέκτησε 90% των κεφαλαίων διάσωσης

Με λιγότερο από 5% το βρετανικό Δημόσιο στην Lloyds Bank - Ανέκτησε 90% των κεφαλαίων διάσωσης
Το βρετανικό ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να πωλήσει το υπόλοιπο 4,99% της Lloyds που συνεχίζει να ελέγχει εντός της Άνοιξης του 2017
Λιγότερο από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης Lloyds ελέγχει πλέον το βρετανικό Δημόσιο, γεγονός που σημαίνει, ότι έχει πλέον ανακτηθεί περισσότερο από το 90% των κεφαλαίων 20,3 δισ. στερλίνων Βρετανών φορολογούμενων με τα οποία διασώθηκε.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 ο βρετανικός φορέας UKFI - διαχειρίζεται τις συμμετοχές του βρετανικού Δημοσίου σε τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογούμενων - ο οποίος πώλησε επιπλέον μετοχές που αντιστοιχούν στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου της Lloyds.
Πρακτικά, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ανακτήσει περισσότερα από 18,5 δισ. στερλίνες (σήμερα 21,5 δισ. ευρώ) στην περίπτωση της Lloyds, έχοντας καταφέρει να μειώσει σε ποσοστό μικρότερο του 5% το ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου που ελέγχει, από το αρχικό 43% της διάσωσής της το 2008.
Το βρετανικό ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να πωλήσει το υπόλοιπο 4,99% της Lloyds που συνεχίζει να ελέγχει εντός της Άνοιξης του 2017.
Τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εύκολα με το 73% που συνεχίζει να ελέγχει το βρετανικό Δημόσιο στη μεγάλη τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS), η οποία θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιήσει το μέγεθος επικείμενων προστίμων που θα της επιβληθούν στις ΗΠΑ, προτού επιχειρηθεί η πώληση μετοχών της από το βρετανικό ΥΠΟΙΚ μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης