Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάπτυξη για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο παρουσιάζει η μεξικανική οικονομία

tags :
Ανάπτυξη για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο παρουσιάζει η μεξικανική οικονομία
Το ΑΕΠ του Μεξικού αυξήθηκε κατά 0,6% εποχικά προσαρμοσμένο από το πρώτο τρίμηνο του 2017 
Το 16ο συνεχόμενο τρίμηνο οικονομικής ανάπτυξης συμπλήρωσε το Μεξικό την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2017, καθώς η ισχυρή παροχή υπηρεσιών αντιστάθμισε την υποτονική βιομηχανική παραγωγή.
Το ΑΕΠ της χώρας αυτής της Κεντρικής Αμερικής αυξήθηκε κατά 0,6% εποχικά προσαρμοσμένο από το πρώτο τρίμηνο του 2017 και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Η ανάπτυξη από το πρώτο τρίμηνο 2017, που μεταφράζεται σε ετήσιο ρυθμό 2,3%, συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Ιουλίου αλλά σημείωσε επιβράδυνση από την ετήσια αύξηση του 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο.
Η αυξημένη απασχόληση, παρά τον αντίκτυπο της επίδραση του πληθωρισμού στους μισθούς, στήριξε τις υπηρεσίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη κατά δεύτερο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε στασιμότητα.
Η αύξηση 1,8% του ΑΕΠ από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 επηρεάστηκε αρνητικά από τις διακοπές του Πάσχα τον Απρίλιο 2017.
Η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί τα επόμενα τρίμηνα, ενώ οικονομολόγοι εκτιμούν ότι, η αύξηση για ολόκληρο το 2017 θα ανέλθει στο 2% από 2,3% το 2016.
«Μέχρι στιγμής, η οικονομική ανάπτυξη είναι καλύτερη από το αναμενόμενο ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις απαισιόδοξες προοπτικές στο τέλος του 2016 και στις αρχές του 2017, κυρίως λόγω των κινδύνων ενδεχόμενων προβλημάτων στις εμπορικές σχέσεις στο Μεξικό», αναφέρει σε σημείωμά της η Banco Santander.
Ο πρώτος γύρος συζητήσεων για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/8).
Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για τη NAFTA έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης