Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισκέψεις Macron σε Λιθουανία και Λετονία

Επισκέψεις Macron σε Λιθουανία και Λετονία
Eν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρωσίας, Λευκορωσίας
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron θα επισκεφθεί τη Λιθουανία και τη Λετονία αυτό το μήνα (Σεπτέμβριος 2020) για να δει δια ζώσης τα γαλλικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο της Γαλλίας την Τετάρτη (16/09/2020), εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρωσίας, Λευκορωσίας.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του, που προγραμματίζονται για το διάστημα από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μακρόν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας, Gitanas Nauseda, τον Πρόεδρο της Λετονίας Egils Levits και τον Πρωθυπουργό της Λετονίας, Krisjanis Karins.
Η Βουλή της Λευκορωσίας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η γειτονική Λιθουανία παραβίασε το διεθνές δίκαιο όταν αναγνώρισε την Sviatlana Tsikhanouskaya ως ηγέτη της Λευκορωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου 2020.
Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν αυτήν την εβδομάδα τη Ρωσία να εξηγήσει τι συνέβη, Alexei Navalny, όταν εργαστήρια στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία επιβεβαίωσαν ότι είχε δηλητηριαστεί με το νευροπαραλυτικό παράγοντα, Novichok.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης