Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αντιεμβολιαστής συνωμοσιολόγος το πρώτο θύμα της Omicron - «Του είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου στο διαδίκτυο»

Βρετανία: Αντιεμβολιαστής συνωμοσιολόγος το πρώτο θύμα της Omicron - «Του είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου στο διαδίκτυο»
«Ήταν σε φόρμα. Έτρωγε υγιεινά, δεν κάπνιζε και δεν έπινε εδώ και 30 χρόνια»

Ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που έχασε τη ζωή του από τη μετάλλαξη Omicron ήταν ένας συνταξιούχος αντιεμβολιαστής, ο οποίος είχε πειστεί ότι ήταν μέρος μιας κυβερνητικής συνωμοσίας για τον έλεγχο του πληθυσμού και είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου στο διαδίκτυο, όπως ισχυρίστηκε ο θετός γιος του.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το θύμα που περιγράφηκε ως συνταξιούχος "ερημίτης" που ήταν "σε φόρμα και υγιής", αλλά απέφευγε το εμβόλιο, αρρώστησε στις αρχές Δεκεμβρίου και πέθανε στο νοσοκομείο στο Νορθάμπτον τη Δευτέρα.
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από τον Boris Johnson νωρίτερα αυτή την εβδομάδα - αλλά η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τον πρώτο θάνατο της Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε οργή, καθώς επικριτές, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων γιατρών, ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για να σταματήσει ο "περιττός συναγερμός".

Τέσσερις ημέρες μετά, δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες από τους υγειονομικούς αξιωματούχους. Το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι δεν συζητούν "μεμονωμένες περιπτώσεις".

"Νόμιζε ότι ήταν συνωμοσία"

Ο θετός γιος του θύματος που ονομάστηκε ως John από το Smithfield για να προστατεύσει την ταυτότητα του νεκρού, δήλωσε ότι ζούσε μόνος του σε μια πολυκατοικία και πέθανε ένα δεκαπενθήμερο αφότου κόλλησε τον ιό.
"Ήταν ερημίτης για να είμαι ειλικρινής. Δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι, του παρέδιδαν όλο το φαγητό και έβγαινε μόνο για τα σκουπίδια και να για να τσεκάρει το ταχυδρομικό κουτί. Ήταν ένας από τους πιο καθαρούς τύπους που γνώρισα ποτέ", είπε ο John.
"Αλλά αυτό είναι το σημαντικό. Δεν ήταν εμβολιασμένος.
Η αδερφή είναι θυμωμένη που δεν έκανε ποτέ το εμβόλιο. Είχε μια διαμάχη μαζί του τον Οκτώβριο για αυτό ακριβώς το πράγμα.
"Νόμιζε ότι ήταν συνωμοσία. Το διάβασε διαδικτυακά. Ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος", είπε ο John, προσθέτοντας: "Αν είχε εμβολιαστεί, πιθανότατα θα ήταν ακόμα εδώ".
Ο John είπε ότι ο πατριός του πέθανε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, περίπου μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή του. "Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν φοβισμένος.
Νομίζω ότι αν είσαι στο νοσοκομείο έχοντας 80% οξυγόνο, θα το μετανιώσεις που δεν έκανες το εμβόλιο. Ήταν σε φόρμα. Έτρωγε υγιεινά, δεν κάπνιζε και δεν έπινε εδώ και 30 χρόνια", όπως χαρακτηρστικά ανέφερε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης