Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Lockdown σε δύο φάσεις στη Σαγκάη για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων από την παραλλαγή Omicron

Κίνα: Lockdown σε δύο φάσεις στη Σαγκάη για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων από την παραλλαγή Omicron
To lockdown ξεκινά από την ανατολική πλευρά της πόλης των 25 εκατομμυρίων κατοίκων την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και θα συνεχιστεί στα δυτικά από την 1η Απριλίου 2022
Σχετικά Άρθρα
Η Σαγκάη θα ξεκινήσει ένα σταδιακό lockdown για να περιορίσει το ξέσπασμα του Covid-19 που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Omicron που έπληξε την Κίνα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, δήλωσε η κυβέρνηση της πόλης την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Οι δύο φάσεις

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας θα κλείσει το ανατολικό μισό της από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1 Απριλίου, δήλωσαν αξιωματούχοι, ακολουθούμενο από ένα παρόμοιο lockdown στη δυτική πλευρά της που αρχίζει την 1η Απριλίου 2022.

Μηδενική ανοχή

Η μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το επικεντρο της διασποράς του Covid-19 που άρχισε να ενισχύεται στις αρχές Μαρτίου 2022.
Αν και οι πρόσφατοι αριθμοί κρουσμάτων παραμένουν ασήμαντοι σε παγκόσμιο πλαίσιο, είναι οι υψηλότεροι στην Κίνα από τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019. :

Το λιμάνι

Η Σαγκάη, ωστόσο, μέχρι στιγμής είχε αποφύγει ένα πλήρες lockdown, με αξιωματούχους να λένε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το λιμάνι και ο οικονομικός κόμβος της ανατολικής Κίνας παραμείνει σε λειτουργία, για το καλό τόσο της εθνικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.

Η ανακοίνωση

Ωστόσο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται, η κυβέρνηση της πόλης είπε σε δημόσια ανακοίνωση ότι το lockdown σε δύο φάσεις εφαρμόζεται «για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων» και να εξαλειφθούν τα κρούσματα μόλυνσης «το συντομότερο όσο το δυνατόν».

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης