Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέση Ανατολή: Αλλαγή κλίματος με επανάληψη συνομιλιών μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας

Μέση Ανατολή: Αλλαγή κλίματος με επανάληψη συνομιλιών μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας
Αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ των αντιπάλων του Κόλπου
Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία επανέλαβαν τις συνομιλίες με στόχο την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ των αντιπάλων του Κόλπου και τη μείωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το κρατικό ιρανικό Nour News, σύμφωνα με το Bloomberg, σε δημοσίευμά του το Σάββατο 23 Απριλίου 2022.

«Θετική ατμόσφαιρα»

Η «θετική ατμόσφαιρα» των συνομιλιών στην ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας στο «εγγύς μέλλον», μετέδωσε το Nour, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία της τελευταίας συνάντησης.

Η προϊστορία

Ο πέμπτος γύρος συνομιλιών, στον οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν και της σαουδαραβικής υπηρεσίας πληροφοριών, ακολούθησε την αναστολή της διαδικασίας από το Ιράν τον περασμένο μήνα.
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ιράν το 2016, αφού η πρεσβεία της στην Τεχεράνη πυρπολήθηκε ως απάντηση στην εκτέλεση ενός επιφανούς σιίτη κληρικού.
Οι δύο χώρες ανταγωνίστηκαν για περιφερειακή επιρροή, μεταξύ άλλων στον πόλεμο στην Υεμένη, και συγκρούστηκαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης