Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Το «πακέτο» των 33 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει κατασχεμένα assets Ρώσων ολιγαρχών

HΠΑ: Το «πακέτο» των 33 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει κατασχεμένα assets Ρώσων ολιγαρχών
Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 30 δισ. δολάρια, όπως γιοτ, ελικόπτερα, κτίρια και έργα τέχνης.
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Chuck Schumer , δήλωσε την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 ότι θα προσθέσει διατάξεις στο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 33 δισ. δολαρίων, οι οποίες θα επιτρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών και να στέλνουν τα χρήματα που προέρχονται από αυτά στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.
«Η Ουκρανία χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να λάβει και ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούμε να συγκεντρώσουμε για να δώσουμε στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται», δήλωσε ο Chuck Schumer.
Από τα 33 δισ. δολάρια, τα 20 δισ. θα αφορούν όπλα, πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισ. θα δοθούν ως άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 3 δισ. ως ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ανήλθε στα 3 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 30 δισ. δολάρια, όπως γιοτ, ελικόπτερα, κτίρια και έργα τέχνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης