Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Putin: Η Ρωσία θα έχει κυρίαρχη θέση στον κόσμο γιατί εφαρμόζει παντού και μαζικά τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

Μήνυμα Putin: Η Ρωσία θα έχει κυρίαρχη θέση στον κόσμο γιατί εφαρμόζει παντού και μαζικά τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης
Ο Putin τόνισε ότι τα επιτεύγματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση που θα έχει η Ρωσία στον κόσμο στο μέλλον
Σχετικά Άρθρα

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να εφαρμοστούν μαζικά σε όλες τις βιομηχανίες στη Ρωσία αυτή τη δεκαετία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin την Πέμπτη (24/11/2022) μιλώντας σε επιστημονικό συνέδριο«.
Ο στόχος για την τρέχουσα δεκαετία είναι να διασφαλιστεί η μαζική εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης. Θα πρέπει να καλύπτει όλους τους τομείς της οικονομίας, την κοινωνική σφαίρα και το σύστημα δημόσιας διοίκησης», είπε.
«Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό μέρος της προγραμματισμένης πορείας μας και έχουμε θέσει τις βάσεις για την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Putin.
«Σήμερα η Ρωσία έχει επιστημονικά επιτεύγματα, μοναδικούς ερευνητές που δημιουργούν πρωτοποριακές τεχνολογίες μιας νέας εποχής», είπε.

Κυρίαρχη θέση στον κόσμο

Ο Putin πρόσθεσε ότι τα επιτεύγματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση που θα έχει η Ρωσία στον κόσμο στο μέλλον.
«Η αξία των καινοτομιών στη σφαίρα της τεχνητής νοημοσύνης είναι τεράστια.
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών είναι σκληρός.
Η θέση της Ρωσίας στον κόσμο, η κυριαρχία, η ασφάλεια και η ευρωστία της χώρας μας εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα επιτύχουμε», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.
Ο Putin πρότεινε να συμπεριληφθεί η εισαγωγή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε κάθε εθνικό έργο και κάθε κρατικό πρόγραμμα, καθώς και στα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών.

Putin: Οι προτεραιότητες για το μέλλον

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία μιας ενημερωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα.
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε μια γνήσια τεχνολογική, ψηφιακή και, σε μεγάλο βαθμό, πολιτιστική και εκπαιδευτική κυριαρχία της Ρωσίας και ολόκληρης της κοινωνίας μας», είπε. Σύμφωνα με τον Putin αυτές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να συμπεριληφθούν «στην επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης».
Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε την ταχύτητα ανάπτυξης των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα.
«Προχωράμε δυναμικά σε όλους τους τομείς της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της επιστήμης, εισάγουμε μέτρα για την υποστήριξη των εταιρειών, προσαρμόζουμε τις νομικές ρυθμίσεις και αυτό μας δίνει πρακτικά, σημαντικά αποτελέσματα», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές έχουν θέσει πρωτοφανή κίνητρα για τον κλάδο της πληροφορικής και θα συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν.
«Θεωρώ απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η υποστήριξη για εταιρείες τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank, Herman Gref δήλωσε νωρίτερα ότι η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας μπορεί να προσθέσει 1% στο ΑΕΠ της Ρωσίας το 2025.
Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε μεγάλους οικονομικούς τομείς οδηγεί σε πενταπλάσια έως επταπλάσια άνοδο σε δείκτες όπως η ταχύτητα, η ποιότητα, η εξατομίκευση και η οικονομική απόδοση», σημείωσε ο Gref.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης