Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντο μήνυμα Lavrov: Η ΕΕ δεν είναι ανεξάρτητη, έχει καταληφθεί από τις ΗΠΑ – Οι Βρυξέλλες στήριξαν τον νεοναζί Zelensky

Βαρυσήμαντο μήνυμα Lavrov: Η ΕΕ δεν είναι ανεξάρτητη, έχει καταληφθεί από τις ΗΠΑ – Οι Βρυξέλλες στήριξαν τον νεοναζί Zelensky
Στον ουκρανικό λαό αξίζει να ζει με καλή γειτονία, φιλία, ευημερία δίπλα στους Σλάβους αδελφούς του, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Μήνυμα – προειδοποίηση σε αυστηρό τόνο έστειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στην ουκρανική ηγεσία και τον Volodymyr Zelensky.
«Ο ουκρανικός λαός θα απελευθερωθεί από τους νεοναζί ηγεμόνες.
Του αξίζει να ζει με καλή γειτονία, φιλία, ευημερία δίπλα στους Σλάβους αδελφούς του», είπε ο Lavrov σε ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
Όπως επισημαίνει ο Lavrov οι αλλαγές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία, δεν συνέβησαν «χωρίς την επιρροή εξωτερικών δυνάμεων».
«Ο ναζισμός έχει μετατραπεί στη θεωρία και την πρακτική που χαρακτηρίζει τη σημερινή ουκρανική κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Donbass.
Κεντρικός στόχος της επιχείρησης παραμένει η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Οι ευθύνες της Δύσης

Η Ευρώπη είναι κομμάτι των διαδικασιών της αναγέννησης της αναγέννησης του νεοναζισμού σε όλο τον κόσμο, και αυτό φάνηκε από την κρίση γύρω από την Ουκρανία, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Υποθέτω ότι η Ευρώπη είναι μέρος των διαδικασιών αναβίωσης του νεοναζισμού. Είναι δύσκολο να βγάλουμε άλλα συμπεράσματα», είπε.
«Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ρώτησε πρόσφατα γιατί η Ουκρανία πρέπει να ζει σύμφωνα με το μοντέλο που "επιβάλλει" η Ρωσία; Στα χρόνια που ακολούθησαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν ρώτησε γιατί οι Ρώσοι στην Ουκρανία πρέπει να ζουν σύμφωνα με το μοντέλο που επιβάλλουν οι Νεοναζί. Χωρίς ντροπή, αυτό ακούγεται από το στόμα ενός ανθρώπου που σε αυτή τη φάση επιδιώκει να είναι ο κορυφαίος πολιτικός στην Ευρώπη»
Καταπληκτικό!». είπε ο υπουργός.

Καμία ανεξαρτησία της ΕΕ

Είπε επίσης ότι η ΕΕ δεν έχει σχεδόν καμία ανεξαρτησία καθώς η Ουάσιγκτον έχει καταλάβει τις Βρυξέλλες.
«Δεν έχουν απομείνει σχεδόν ανεξάρτητες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γάλλος πρόεδρος περιστασιακά, αλλά όλο και πιο σπάνια, προσπαθεί να αναδείξει τη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ.
Κανείς δεν θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν κανενός είδους αυτονομία, πόσο μάλλον στρατηγική αυτονομία », είπε ο υπουργός.
Ο Lavroc είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «ενθαρρύνουν» επίσης τις ουκρανικές αρχές να εμφανίζουν νεοναζιστικές εκδηλώσεις.
Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg λένε τακτικά ότι υπάρχει αγώνας για τις ευρωπαϊκές αξίες στην Ουκρανία και ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky «υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία».
«Με τον ίδιο τρόπο, υποστήριξαν το ουσιαστικά νεοναζιστικό πραξικόπημα του 2014, το οποίο είχε στόχο να ακυρώσει οτιδήποτε ρωσικό στο ουκρανικό έδαφος. Στη συνέχεια, αυτό κατοχυρώθηκε σε πολλούς νόμους που απαγορεύουν τη ρωσική εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτισμό. Σήμερα, υποστηρίζουν την συνθήματα κάτω από τα οποία ο Zelensky διεξάγει την εκστρατεία και την εξουσία του», είπε ο Lavrov.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης