Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Θέλουν την Ουκρανία αντιρωσική στρατιωτική βάση – Τέλος στο μονοπώλιο της Δύσης

Lavrov: Θέλουν την Ουκρανία αντιρωσική στρατιωτική βάση – Τέλος στο μονοπώλιο της Δύσης
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τη στάση των Δυτικών είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους για το ότι απώτερος στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια αντιρωσική στρατιωτική βάση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση ότι λέει διαρκώς ψέματα, από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μέχρι την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ.
«Η πολιτική της Ουάσινγκτον και των Ευρωπαίων συμμάχων της να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αντιρωσική, ρωσοφοβική στρατιωτική βάση έχει φτάσει στο απροχώρητο» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως ο πολυετής περιορισμός και απομόνωση της Ρωσίας είναι αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου της Δύσης.
Όπως είπε ο Lavrov, αυτό το σχέδιο της απομόνωσης της Ρωσίας εκτελείται μεταξύ άλλων και με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα και με τη μετατροπή της «αδελφής Ουκρανίας» σε μια αντιρωσική στρατιωτική βάση.

Τέλος στο μονοπώλιο της Δύσης

Όπως είπε ο Lavrov, η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας θα επικεντρωθεί πλέον στην ανάγκη κυριαρχίας της Δύσης στη διεθνή σκηνή.
«Στην επικαιροποιημένη αντίληψη της εξωτερικής μας πολιτικής, θα επικεντρωθούμε στην ανάγκη να τερματιστεί το μονοπώλιο της Δύσης στη διαμόρφωση του πλαισίου της διεθνής σκηνής.
Στο εξής, αυτή θα πρέπει να καθορίζεται όχι από τα ιδιοτελή συμφέροντα της Δύσης, αλλά μια από δίκαιη, καθολική βάση ισορροπίας συμφερόντων, όπως απαιτεί ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας όλων των κρατών» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Εμμονικοί οι Δυτικοί

«Η Δύση έχει εμμονή με την επιθυμία της για μια μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της κυριαρχικής ισότητας των κρατών.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους διακατέχονται από μια μανιώδη επιθυμία να αναβιώσουν τη νεο-αποικιακή, μονοπολιτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, να παρέμβουν στη διαδικασία σχηματισμού και ανόδου νέων παγκόσμιων κέντρων» τόνισε ο Lavrov.

Λένε συνέχεια ψέματα

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι μονίμως ψεύδονται, όπως έπραξαν τόσο με το ποιοι ήταν πίσω από τις εκρήξεις για τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream όσο και με τη στάση τους απέναντι στις συμφωνίες του Μινσκ.

Δεν έχουμε αυταπάτες

«Η Μόσχα εδώ και καιρό δεν είχε αυταπάτες για τις αληθινές προθέσεις των Δυτικών» υποστήριξε ο Lavrov, προσθέτοντας: «Θυμόμαστε πώς δεν εκπλήρωσαν τις συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις που δόθηκαν στη σοβιετική ηγεσία για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ, για το πώς η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία αρνήθηκαν την υπογραφή τους βάσει της συμφωνίας μεταξύ του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Viktor Yanukovych και της αντιπολίτευσης, για το πώς στην πραγματικότητα ενέκριναν ένα αιματηρό πραξικόπημα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014 κάτω από ναζιστικά, ρατσιστικά συνθήματα» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης