Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Lavrov σε ΗΠΑ: Όλες οι χώρες απειλούνται και εκβιάζονται από τους Αμερικανούς – Καμία δεν είναι προστατευμένη

Επίθεση Lavrov σε ΗΠΑ: Όλες οι χώρες απειλούνται και εκβιάζονται από τους Αμερικανούς – Καμία δεν είναι προστατευμένη
«Γενικά, κανείς σήμερα δεν είναι ασφαλής από εχθρικές επιδρομές των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
«Καμία χώρα δεν προστατεύεται αυτή τη στιγμή από τις επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε άρθρο του για το περιοδικό Razvedchik.
«Γενικά, κανείς σήμερα δεν είναι ασφαλής από εχθρικές επιδρομές των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ», είπε, λέγοντας ότι «εκτός από τη Ρωσία, πολλές χώρες απειλούνται και εκβιάζονται επί του παρόντος».
Σύμφωνα με τον Lavrov, «η κατάσταση μέσα και γύρω από την Ουκρανία δεν είναι παρά μια εκδήλωση μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης που περιλαμβάνει προσπάθειες από μια μικρή ομάδα δυτικών χωρών που επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία και την ανατροπή της εγγενούς ανάδυσης μιας πολυπολικής αρχιτεκτονικής».
«Έχουν θέσει ένα στρατηγικό καθήκον να αποτρέψουν συνολικά την Κίνα», επισήμανε ο Lavrov.
Κατέκρινε επίσης τη βίαιη παρέμβαση της Δύσης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, και καταδίκασε τον πολυετή οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας.
«Ενώ ενεργούν σύμφωνα με τις χειρότερες αποικιακές παραδόσεις, οι Αμερικανοί και οι υποστηρικτές τους προσπαθούν να χωρίσουν τον κόσμο σε «δημοκρατίες» και «αυταρχικά καθεστώτα»», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell για τη «ρατσιστική» δήλωσή του ότι η Ευρώπη είναι κήπος και ο υπόλοιπος κόσμος ζούγκλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης