Διεθνή

Lavrov προς Blinken: Απαράδεκτη η πολιτικοποίηση της περίπτωσης του δημοσιογράφου της Wall Street Journal - Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία

Lavrov προς Blinken: Απαράδεκτη η πολιτικοποίηση της περίπτωσης του δημοσιογράφου της  Wall Street Journal -  Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ο Lavrov διαμήνυσε στον Blinken σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η τύχη του Gershkovich θα καθοριστεί από το δικαστήριο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 ότι είναι απαράδεκτο η Ουάσιγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία στη Ρωσία.
Συμφωνά με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Lavrov διαμήνυσε στον Blinken σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η τύχη του Gershkovich θα καθοριστεί από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Blinken μίλησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Ο υπουργός Blinken εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση ενός Αμερικανού πολίτη δημοσιογράφου από τη Ρωσία.
Ο υποεργός Εξωτερικών ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.
Προέτρεψε περαιτέρω το Κρεμλίνο να απελευθερώσει αμέσως τον αδίκως κρατούμενο Αμερικανό πολίτη Paul Whelan.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών Lavrob συζήτησαν επίσης τη σημασία της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στις διπλωματικές αποστολές να εκτελούν το έργο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης